Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου

Μήνυμα Τζανέτου Φιλιππάκου, Υποψήφιου Δημάρχου «Ανατολικής Μάνης», για την επέτειο της κήρυξης του αγώνα την 17 Μαρτίου 1821

Η επανάσταση του υπόδουλου γένους ενάντια στον Τουρκικό ζυγό δεν θ’ αργούσε! Η θρυαλίδα που θ’ άναβε τη φλόγα χρειαζόταν για να φουντώσει η πυρκαγιά απ’ άκρη σ’ άκρη της σκλαβωμένης πατρίδας και που αλλού θα φυσούσε ο άνεμος της ελευθερίας παρά στις καρδιές των υπερήφανων Μανιατών!

Την 17η Μαρτίου 1821 υψώνεται η σημαία με τον ιερό όρκο αντάξιο αυτού των αρχαίων Σπαρτιατών «Νίκη ή θάνατος» στην  Αρεόπολη. Η Εθνική Παλιγγενεσία ξεκινάει από τα «ιερά χώματα» της απόρθητης και αδούλωτης Μανιάτικης γης.

Μπροστά από τον Ναό των Ταξιαρχών, στη θέση «Κοτρώνι» κυμάτισε η πρώτη επαναστατική σημαία, και μαζί της οι ψυχές όλων των Ελλήνων! Η σημαία ευλογήθηκε από τους ιερείς και όλοι οι αρχηγοί ορκίσθηκαν ότι θα αγωνιστούν ενωμένοι για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και την ελευθερία του έθνους. Το πρώτο, καθοριστικό βήμα, είχε γίνει…

Σήμερα, 198 χρόνια μετά, η σημαντική αυτή επέτειος της 17ης Μαρτίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει, εκτός των άλλων, αυτή ακριβώς την ευθύνη μας για ενότητα και ομοψυχία

Σήμερα τιμούμε το μαχητικό πνεύμα, το υψηλό πατριωτικό φρόνημα, το θάρρος και την αυτοθυσία των Μανιατών, που έδειξαν το δρόμο για την εθνική παλιγγενεσία και την αναγέννηση του νέου Ελληνισμού.

Σήμερα, όμως, καλούμαστε και να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από τους ηρωικούς προγόνους μας, ώστε να δώσουμε μαζί, ενωμένοι, κοινούς αγώνες για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας μας και της Ελλάδας γενικότερα.

Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μας διδάσκουν ότι μόνο με αλληλεγγύη, ενότητα, πίστη στις αξίες και δύναμη ψυχής, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά.

Στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο δεν περισσεύει κανείς!

Η επέτειος κήρυξης της επανάστασης στην Αρεόπολη αποτελεί ημέρα μνήμης, σεβασμού και απόδοσης τιμών, που αναδεικνύουν διαχρονικά ότι η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για την Ελλάδα μας.

Οι θυσίες των προγόνων μας, ας αποτελέσουν το έναυσμα για σύγχρονους απολογισμούς και προβληματισμό. Ποιοι είμαστε, που θέλουμε να φτάσουμε και –κυρίως– με τι τρόπο. Ο αυτοσεβασμός και η γνήσια, ανιδιοτελής αγάπη προς τον συνάνθρωπο και προς τον τόπο μας, ας γίνουν η πυξίδα μας για το μέλλον.

Το χρωστάμε στις προηγούμενες, αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές!

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μανιάτισσες και τους Μανιάτες, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μήνυμα Τζανέτου Φιλιππάκου, Υποψήφιου Δημάρχου «Ανατολικής Μάνης», για την επέτειο της κήρυξης του αγώνα την 17 Μαρτίου 1821”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.