Δελτία Τύπου

Εργασίες Πρώτου Γενικού Συμβουλίου ΠΟΑΣΥ 2019

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε στις εργασίες του Πρώτου Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ για το νέο έτος, και στην κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκαν, στο Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL στις 16 Ιανουαρίου 2019.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ευγένιος ΠΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ταξίαρχος Νεκτάριος ΚΙΟΥΛΟΣ, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ο επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θεόδωρος ΔΡΙΤΣΑΣ, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Παρασκευή ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΚΗΣ, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝ.ΕΛ. Στάθης ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, εκπρόσωποι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας όπου μετά τις ευλογίες του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Πατήρ Νεκτάριου, τόσο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας όσο και από τους επισήμους έγιναν αφιερώσεις των κομματιών της πίτας στον αείμνηστο Κώστα ΣΥΓΓΟΥΝΗ, στους συναδέλφους που είχαν εκείνη τη στιγμή υπηρεσία, στην αστυνομική οικογένεια, καθώς και στα θύματα εν ώρα καθήκοντος.

Ο κ. Φιλιππάκος, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους γιατί συμβάλλετε με δύναμη ψυχής και πίστη στο καθήκον σας, στην διαχείριση της κάθε μεγάλης ή μικρής κρίσης, που καλείστε να αντιμετωπίσετε καθημερινά ως Ελληνική Αστυνομία.

Ουσιαστικός σκοπός όλων μας είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που οδηγούν στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας, με απώτερο στόχο την επίλυση των θεμάτων της Αστυνομίας και του Έλληνα Αστυνομικού.

Γνωρίζω το χώρο της Αστυνομίας τον οποίο υπηρέτησα για πολλά χρόνια, και έχω επίγνωση των δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Να γνωρίζετε ότι ως πολιτική και φυσική ηγεσία είμαστε δίπλα σας, με όλες τις δυνάμεις που έχουμε.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συμβούλιο σας, καλή δύναμη στην εκτέλεση των καθηκόντων σας και να συνεχίσετε τις προσπάθειες σας με αλληλεγγύη και ομοψυχία».