Δελτία Τύπου

«Ελληνική Αστυνομία: Χθες – Σήμερα – Αύριο»

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού παρέστη στην εκδήλωση «Ελληνική Αστυνομία: Χθες – Σήμερα – Αύριο», που διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος επέδωσε βραβεία στους Προϊστάμενους των Υπηρεσιών που διακρίθηκαν ως Υπηρεσίες της χρονιάς, για το έτος 2018, καθώς ξεχώρισαν για την κοινωνική προσφορά και την αποτελεσματικότητά τους

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Αστυνομία: Χθες – Σήμερα – Αύριο», η οποία περιελάμβανε ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του Σώματος και παρουσίαση του σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του, καθώς και της μελλοντικής προοπτικής του.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη στην εκδήλωση και επέδωσε βραβεία στους Προϊστάμενους των τριών Υπηρεσιών που διακρίθηκαν ως Υπηρεσίες της χρονιάς, για το έτος 2018, καθώς ξεχώρισαν για την κοινωνική προσφορά και την αποτελεσματικότητά τους.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν:

  • η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη σημαντική προσφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων,
  • η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για το σημαντικό ρόλο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της στις ακριτικές περιοχές του Έβρου, και
  • η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου για την προσφορά της στη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το έργο και η πρόσφορα ειδικών Υπηρεσιών του Σώματος και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνόδων Αστυνομικών Σκύλων και της Ομάδας Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Φιλιππάκος στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μία ιστορία πλέον των 180 ετών και κατά τη διάρκεια της πολυδιάστατης διαδρομής του, μέσα από τις διάφορες μορφές που είχε, ανάλογα με την εκάστοτε ιστορική περίοδο, παρήγαγε και εξακολουθεί να παράγει σημαντικό έργο, προσφέροντας στην κοινωνία και τους πολίτες.

Αναντίρρητα, όλο αυτό το αστυνομικό έργο αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για όλους μας, και για αυτούς που υπηρετήσαμε στην Ελληνική Αστυνομία στο παρελθόν, αλλά και για εκείνους που την υπηρετούν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο μέλλον.

Η καταξίωση του αστυνομικού έργου είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας αλλά και προσφοράς, σε βάθος πολλών δεκαετιών. Μιας προσπάθειας όλων όσων με τον καθημερινό τους αγώνα αλλά και την αυτοθυσία τους δημιούργησαν τις προϋποθέσεις εκείνες, που μας κάνουν σήμερα να νιώθουμε υπερηφάνια, αλλά και υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για τη συνέχιση αυτής της παράδοσης.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον κύριο Αρχηγό, όλους τους συντελεστές αυτής της τελετής, καθώς και τους Αστυνομικούς που τιμώνται απόψε, για την προσφορά τους στο καθήκον, την αυτοθυσία και την ανδραγαθία τους».

Επίσης πραγματοποιήθηκε βράβευση (14) αστυνομικών των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, για την αποδοτικότητα, τη συνέπεια, την προσφορά και την εν γένει συμπεριφορά τους.

Η επιλογή των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένα κριτήρια από αρμόδιες επιτροπές, ενώ τα βραβεία επέδωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος απένειμε Μετάλλια Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας και Αστυνομικού Σταυρού, καθώς και τιμητικές πλακέτες, ενώ τα αντίστοιχα διπλώματα επέδωσαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας.