Δελτία Τύπου, Παρουσίες

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού παρέστη στον εορτασμό των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη και φέτος στην καθιερωμένη δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, που τελέστηκε τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα τιμούμε τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους Τρεις Παίδες εν Καμίνω. Σήμερα τιμούμε τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος που με υψηλή συναίσθηση ευθύνης, θάρρος και αυταπάρνηση, θέτουν την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους. Για να προστατεύσουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της πατρίδας μας από πυρκαγιές, πλημμύρες και φυσικές καταστροφές.

 

Σήμερα, όμως, θυμόμαστε και όλους εκείνους τους ηρωικούς πυροσβέστες που με αυτοθυσία έπεσαν στο βωμό τους καθήκοντος και στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειές τους. Σύσσωμη η κοινωνία μας, αναγνωρίζει το δύσκολο έργο που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό.

 

Εύχομαι οι Προστάτες του Σώματος να είναι πάντα δίπλα σας, σε εσάς και τις οικογένειες σας, να σας φυλάνε και να σας χαρίζουν δύναμη ψυχής και υγεία».

 

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αντώνιος Συρίγος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ελένη Αυλωνίτου και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ευστάθιος Ανθόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Αντιπλοίαρχος Νικόλαος Πατσάκης, εκπροσωπώντας την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Παππάς.

Από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας παρέστησαν, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Γεωργίου, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Αρχιπλοίαρχος Παναγιώτης Χατζάκης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, και ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Από μέρος του Πυροσβεστικού Σώματος το παρών έδωσαν ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης του Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλεύς Τζουβάρας, o Επιχειρησιακός Συντονιστής, με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και πλήθος ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, απόστρατοι και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και συνδικαλιστικών φορέων.

Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος πανελλαδικά.