Δελτία Τύπου

Θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», για τα παιδιά του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διοργάνωσε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, θεατρική παράσταση για τα παιδιά του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού του Σώματος. Συγκεκριμένα, τα παιδιά και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, σε σκηνοθεσία ειρήνης Ιακώβου, στο θέατρο Ακροπόλ.

Την παράσταση παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι θεατρικές αυτές παραστάσεις, που διοργανώνονται κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, για τα παιδιά του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν τη δική τους μαγεία. Η αίθουσα είναι γεμάτη παιδικά χαμόγελα – τι πιο όμορφο και πιο μαγικό; Είναι πολύ σημαντικό ότι η φράση «μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας», σήμερα αποκτά σάρκα και οστά.

Μικροί μου φίλοι,

Nα είστε περήφανοι για τους γονείς σας! Κάνουν ένα δύσκολο επάγγελμα και φροντίζουν καθημερινά για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας. Η αγάπη σας τους θωρακίζει και τους κάνει πιο δυνατούς, αυτό να το θυμάστε πάντα!

Ξέρω ότι ανυπομονείτε να δείτε το έργο, γι’ αυτό και θα είμαι σύντομος.Σήμερα θα δείτε το έργο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα». Ένα θεατρικό που έχει βασιστεί στο κλασικό μυθιστόρημα, ενός σπουδαίου έλληνα λογοτέχνη, του Μενέλαου Λουντέμη. Σήμερα θα δείτε μια ιστορία για ένα χαρισματικό αγόρι που διψάει για μάθηση. Ένα αγόρι που παίρνει δύναμη από τα γράμματα και έχει για στήριγμα τον δάσκαλό του.

Είμαι σίγουρος, αγαπητά μου παιδιά, ότι σε πολλά σημεία θα βάλετε κι εσείς τον εαυτό σας στη θέση του ήρωα του έργου. Και πιστέψτε με, θα αισθανθείτε πολύ – πολύ όμορφα, γιατί θα καταλάβετε ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση και τα πνευματικά αγαθά. Να περάσετε όμορφα λοιπόν! Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και να έχουμε όλοι μια καλή και ασφαλή χρονιά! Υγεία και χαρά σε εσάς και τις οικογένειές σας!».

Την παράσταση παρακολούθησαν απευθύνοντας επίσης σύντομο χαιρετισμό, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολιτη κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και επιμέλειας, όσο και από πλευράς προσέλευσης θεατών, κυρίως μικρών παιδιών, που την παρακολούθησαν με ενθουσιασμό, ενώ έλαβαν και αναμνηστικά δώρα.