Δελτία Τύπου, Παρουσίες

Φιλανθρωπική εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης

«Οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ μας είναι τόσο ισχυροί, που ξεπερνούν την απόσταση, τις προσωπικές ιδεολογίες ή τις κομματικές διαφορές. Και αυτό φαίνεται κάθε φορά που κάποιος έχει ανάγκη. Τότε όλοι οι Μανιάτες τρέχουν να βοηθήσουν…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππάκος.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την  Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης.

Ειδικότερα, η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», στην Πλατεία Δημαρχείου του Πειραιά και πλαισιώθηκε μουσικοχορευτικά από το παραδοσιακό συγκρότημα της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, το διεθνές σχήμα μουσικής Amberlink Ensemble και άλλους καλλιτέχνες.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου και η κα Ειρήνη Μουρκάκου, στέλεχος επικοινωνίας και marketing της ελληνικής εταιρείας Pharmasept, που υπήρξε και χορηγός της εκδήλωσης.

Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε θερμά την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης, κα Ελένη Κούβαρη, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συμπατριώτες,

Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο πολύ χαίρομαι κάθε φορά που βρίσκομαι με Λάκωνες και ειδικά με Μανιάτες. Γιατί οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ μας είναι τόσο ισχυροί, που ξεπερνούν την απόσταση, τις προσωπικές ιδεολογίες ή τις κομματικές διαφορές. Και αυτό φαίνεται κάθε φορά που κάποιος έχει ανάγκη. Τότε όλοι οι Μανιάτες τρέχουν να βοηθήσουν. Το έχει αποδείξει και ο Σύνδεσμος των Γυναικών της Μάνης, αλλά και η οικογένεια Μουρκάκου που πάντα είναι αρωγός σε δύσκολες καταστάσεις, αθόρυβα και αποτελεσματικά. 

Οι Μανιάτες έχουμε ένα κοινό όραμα: την αγάπη μας για τον τόπο μας, τον τόσο ταλαιπωρημένο και παραμελημένο. Και την επιθυμία όλων μας να γίνει η Μάνη αυτό που της αξίζει και δικαιούται. Χρειάζεται ενότητα, υπέρβαση κομματική, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Θα ήθελα να σας πω, με κάθε ειλικρίνεια, ότι προσωπικά, είμαι δίπλα σας, είμαι ΠΑΡΩΝ στο ατομικό-προσωπικό σας πρόβλημα, στο οικογενειακό, στο κοινωνικό.

Εύχομαι, το νέο έτος, να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς  για  όλους µας. Εύχομαι επίσης να εκπληρώσει τόσο τις επαγγελματικές, όσο και τις προσωπικές επιθυμίες σας. Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε υγιείς».