Δελτία Τύπου, Παρουσίες

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος παραβρέθηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών

 

«Για ακόμα μια φορά, οι Μανιάτες αποδεικνύουμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της αγάπης που στέλνουμε σήμερα είναι σπουδαίο και ηχηρό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππάκος.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την  Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, σε φιλανθρωπική μουσικοχορευτική εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Χορεύοντας, βοηθάμε», που έλαβε χώρα στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, οι συμμετέχοντες αντί για αντίτιμο εισόδου, προσέφεραν συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία προορίζονταν για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κα Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου και κ. Γιάννης Μελάς, η Αντιδήμαρχος Αθήνας κα Εύα Κοντοσταθάκου, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε θερμά την υπεύθυνη Δ.Σ. της Ένωσης Απανταχού Μανιατών και συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Δήμητρα Κούβαρη, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Κάθε φορά που συμμετέχω σε εκδηλώσεις της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, αισθάνομαι πραγματικά τόσο ευτυχισμένος, όσο κι όταν βρίσκομαι στην πατρίδα μας, τη Μάνη. Γιατί αυτή η Ένωση είναι κομμάτι της ιδιαίτερης πατρίδας μας!

Γιατί όλοι εμείς, οι Μανιάτες και οι Μανιάτισσες –αλλά και όσοι έχουν επισκεφτεί και έχουν αγαπήσει τον τόπο μας– όπου κι αν είμαστε, μεταφέρουμε μαζί μας κομμάτια αυτού του ξεχωριστού και φημισμένου τόπου. Σήμερα λοιπόν, που έχουμε την χαρά να βρισκόμαστε εδώ μαζεμένοι, ένα μεγάλο και όμορφο κομμάτι της «Μάνας Μάνης» έχει μεταφερθεί εδώ, στον Πειραιά!

Η σημερινή εκδήλωση είναι διπλά σημαντική: όχι μόνο προβάλλει την μουσικοχορευτική παράδοση της πατρίδας μας, αλλά το κάνει και για καλό σκοπό! Για ακόμα μια φορά, οι Μανιάτες αποδεικνύουμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της αγάπης που στέλνουμε σήμερα είναι σπουδαίο και ηχηρό.

Από την πλευρά μου, να ξέρετε, πως όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον, σε όποια θέση κι αν βρεθώ, δεν θα σταματήσω να προσφέρω για το καλό της Μάνης και της πατρίδας μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη Μάνη μας, δεν θα σταματήσω να υπενθυμίζω πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας! Ενωμένοι, πέρα και πάνω από σκοπιμότητες και ιδιοτελείς σκοπούς. Το κοινό καλό οφείλει να είναι ο οδηγός μας, ακριβώς όπως κάνουμε σήμερα!

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στην Ένωση Απανταχού Μανιατών για την πρωτοβουλία και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που ήρθατε σήμερα εδώ, κινούμενοι από την αγάπη για τον άνθρωπο».