Δελτία Τύπου

Εγκαίνια Α.Τ. Διρφύων – Μεσσαπίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας

O Γενικός Γραμματέας Συντονισμού παρέστη στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Η παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το διαρκές ενδιαφέρον που υπάρχει από το Υπουργείο, για την αναβάθμιση των υποδομών»

«Εδραιώστε το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, ανοίξτε την αγκαλιά σας και το αστυνομικό κατάστημα και δεχτείτε τους πολίτες με αγάπη», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων-Μεσσαπίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.κ. Γεώργιος, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Τσαγγάρη, ως εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κκ. Χρυσόστομου, καθώς και άλλων κληρικών.

Στα εγκαίνια παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Κουφός και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψαθάς, οι οποίοι επίσης απηύθυναν χαιρετισμούς.

Το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε με δωρεά από τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες της νέας Αστυνομικής Υπηρεσίας, ενώ παλαιότερα στο κτίριο στεγαζόταν Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Ο κ. Φιλιππάκος, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ανέφερε τα εξής:

«Η παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το διαρκές ενδιαφέρον που υπάρχει από το Υπουργείο, για την αναβάθμιση των υποδομών, οι οποίες, φέρνουν ένα θετικό αποτέλεσμα κατευθείαν στον πολίτη. Θα παρέχουν κατ’ επέκταση και καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Είναι πολύ σημαντικό το αστυνομικό προσωπικό να εργάζεται σε χώρους σύγχρονους που παρέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία, ώστε να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Αγαπητέ δήμαρχε, σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Φαίνεται ότι όταν περάσατε από την Αστυνομία είχατε μάθει καλά τον τρόπο να θέτετε στόχους και να διοικείτε αποτελεσματικά. Αξίζουν, επίσης, συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη.

Θέλω όμως να μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε έναν άνθρωπο, που είναι δικός σας και με τον οποίον συνεργάζομαι. Αυτός είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο ακούραστος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης. Θα ήταν παράλειψη από μένα, μετά από συνεργασία 4 ετών, να μην αναφερθώ σε αυτόν τον άνθρωπο, στον οποίον εύχομαι τα καλύτερα.

Θέλω να αναφερθώ, επίσης, στους ένστολους, που θα στελεχώσουν αυτό το νέο αστυνομικό τμήμα.

Κύριοι, Κύριε Διοικητά, δείξτε αγάπη και ενδιαφέρον στον πολίτη και ως πρώην συνάδελφός σας, σας διαβεβαιώνω ότι αυτή την αγάπη και την αναγνώριση, θα τις πάρετε πίσω. Σε καμία περίπτωση μη συμβιβαστείτε με οτιδήποτε, κρατήστε ψηλά τη σημαία, εδραιώστε το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, ανοίξτε την αγκαλιά σας και το αστυνομικό κατάστημα και δεχτείτε τους πολίτες με αγάπη.

Σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή υπηρεσία και κάθε επιτυχία στο έργο σας!»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ευβοίας, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, οι Βουλευτές Νομού Ευβοίας, Αναστάσιος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, o Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδάρης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτριος Προκοπίου, ο Διοικητής Σχολής Πεζικού, Υποστράτηγος Ιωάννης Σουρβάς, ο Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτης Τζαφέρος, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων, Συλλόγων και Ενώσεων Νομού Ευβοίας, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του κ. Αρχηγού, Υποστράτηγος Στυλιανός Βολυράκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, καθώς και Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.