Ανακοινώσεις

Μήνυμα για τον Δεκαπενταύγουστο

Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ - Μήνυμα ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αποτελεί ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς, για τον ορθόδοξο Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό. Η θαυματουργή προστασία της Παναγίας είναι πανταχού παρούσα σε όλη την πατρίδα μας, με τα άπειρα προσκυνήματα  που είναι αφιερωμένα στη μνήμη της.

Ο Δεκαπενταύγουστος, μία από τις σημαντικότερες εορτές της ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, αποτελεί πηγή ελπίδας και έμπνευσης για το λαό μας, που προσφεύγει στην Παναγία με τις προσευχές του, προσμένοντας αγάπη, στήριξη και καταφύγιο.

Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, χρόνια πολλά σε όλους και όλες, και κυρίως σε όλους εκείνους, που ακόμη και αυτή την μέρα γιορτής και ελπίδας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, για την προάσπιση και διαφύλαξη των πολιτών και των περιουσιών τους.

Η Θεοτόκος, μέσα από την αγνότητά της, αποτελεί την αιτία της ελπίδας μας. Και μέσα στις δύσκολες στιγμές που έζησε η πατρίδα μας, το τελευταίο διάστημα, μπορούμε με την πίστη μας στην Παναγία να προχωρήσουμε μπροστά. Η θλίψη μας για τους ανθρώπους που χάσαμε είναι μεγάλη, και εύχομαι η Παναγία να δίνει στις οικογένειες τους, την μεγάλη, την ουσιαστική παρηγοριά που χρειάζονται.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, και καλή δύναμη.