Δελτία Τύπου

Επίσκεψη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσκεψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους των αρμόδιων Φορέων, με θέμα την τρέχουσα κατάσταση

Η επίσκεψη του κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ είχε θετικό πρόσημο σύμφωνα με τα τοπικά Μ.Μ.Ε., τα οποία εξήραν το επίπεδο συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αρμόδιους Φορείς και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, τόσο σε ότι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά και στην αποτελεσματική αστυνόμευση και εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Ηπείρου

 Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, επισκέφθηκε το διήμερο Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Βασιλάκο και τον Αναπλ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας Αστυνομικό Διευθυντή Αθανάσιο Γούλα, επισκέφθηκε τις ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας και τον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ακολούθως, το απόγευμα, μετέβη στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στα Ιωάννινα, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς Υπηρεσιών του Νομού Ιωαννίνων και ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς του, καθώς και γενικότερα θέματα αστυνομικής φύσεως, που αφορούν στις Υπηρεσίες της Ηπείρου.

Επίσης, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, καθώς και με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου πολιτικού προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Κέρκυρας, με τους οποίους συζήτησε θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, επισκέφτηκε την ανοικτή δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών Αγίας Ελένης στα Ιωάννινα και ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, μετέβη στην Ηγουμενίτσα και επισκέφθηκε την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής αυτής, Ταξίαρχος Ηλίας Ντόντης.

Εκεί, συναντήθηκε με Αξιωματικούς Υπηρεσιών του Νομού και ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς του, καθώς και γενικότερα θέματα αστυνομικής φύσεως, ενώ ακολούθως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, επισκέφθηκε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους των αρμόδιων Φορέων, προκειμένου να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Ταξίαρχος Ηλίας Ντόντης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής, ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, καθώς και ο υπεύθυνος ασφάλειας του Λιμένα Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νικολάου.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, επισκέφθηκε τις ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα Δολιανά και την Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Τέλος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Ηπείρου.

 

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, στις ομιλίες του προς το αστυνομικό προσωπικό, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, ιδίως τα τελευταία τρία χρόνια, που υπηρετώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας, έχοντας ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των Υπηρεσιών που σχετίζονται με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. […]

Πιστεύω ότι τα πολλά λόγια είναι περιττά, ειδικά σε μία περίοδο δύσκολη και απαιτητική για την πατρίδα μας. Οι πράξεις και τα έργα είναι αυτά που μετράνε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία είναι στο πλευρό σας και σας στηρίζουν. […]

Η Ελληνική Αστυνομία στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και κατάφερε με τους σωστούς χειρισμούς να διαχειριστεί την κρίση αυτή, ενώ συνεχίζει ακόμα και τώρα να την αντιμετωπίζει με την ίδια δυναμική, παρά τα όποια προβλήματα. […]

Δυσκολίες υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Σίγουρα οι δυσκολίες που περνάτε εσείς και οι οικογένειες σας, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω του ότι υπηρετείτε σε μία ακριτική περιοχή είναι πολλές.

Οι οικογένειες σας δυσκολεύονται και εκείνες μαζί σας, αλλά πρέπει να είναι και υπερήφανες για την καθημερινή σας προσφορά στην πατρίδα. […]

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, όταν είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας, και σας τονίζω ακόμη μία φορά την προσωπική μου στήριξη και αγάπη σε όλους σας».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Επίσκεψη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.