Δελτία Τύπου

12ο Διεθνές Συνέδριο «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, συμμετείχε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ», που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και την εταιρεία iFORCE Επικοινωνίες, το οποίο διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, με συντονιστή τον έγκριτο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Μοζ.

Το συνέδριο χαιρέτησαν και παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο βουλευτής και τομεάρχης μεταφορών και υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη των ΑΝ.ΕΛ. Στάθης Ανθόπουλος, ο Εκπρόσωπος Επικοινωνίας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κουτουλάκης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ταξίαρχος Γιώργος Καϊμακτσής, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων Χρήστος Λεοντόπουλος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΠΠΕ) Αντώνης Ζησιμάτος, από πλευράς Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ο Δημήτρης Καμπούρογλου, και από πλευράς Fraport Greece, ο Corporate Communications Μanager, Γιάννης Παπάζογλου.

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Είναι γεγονός ότι οι αερομεταφορές ενισχύουν και τονώνουν την ανάπτυξη, παρέχοντας σειρά από οικονομικά οφέλη, καθώς αποτελούν ένα παγκόσμιο μεταφορικό δίκτυο, άκρως απαραίτητο για την οικονομική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

 Τουρισμός και αερομεταφορές είναι δύο έννοιες αλληλοσυμπληρωματικές. Οι αερομεταφορές βασίζονται στους ταξιδιώτες, που επιλέγουν διάφορα είδη τουρισμού, και ο τουρισμός εξαρτάται από τις αερομεταφορές, για την προσέλκυση επισκεπτών.

 Η Ελλάδα, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και μπορεί να προσελκύσει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες, μέσα από την πολιτισμική της κληρονομιά, το κλίμα και τις φυσικές ομορφιές της. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, βιώσαμε δύσκολες συγκυρίες, είναι γεγονός, ότι ο τουρισμός είναι από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξης της χώρας μας, με συνεχώς αυξητικές τάσεις.

 Για αυτό το λόγο η σημασία τόσο του τουρισμού, όσο και του αεραθλητισμού, μέσα από μία συντονισμένη τουριστική πολιτική, μπορούν να επιφέρουν δυναμική ανάπτυξη σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Η σχέση τουριστικής ανάπτυξης και αερομεταφορών, αποδεικνύεται εμπράκτως, από την παρακολούθηση των σχετικών οικονομικών δεικτών και του αριθμού των τουριστών, που επισκέπτονται την Ελλάδα, με ανοδικές τάσεις κάθε χρόνο.

 Τουρισμός και Αερομεταφορές, πάνε μαζί!

 Πιστεύω ότι τα γόνιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα του Συνεδρίου θα μελετηθούν δεόντως και θα αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο, τόσο από την Πολιτική Ηγεσία, και από όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους Φορείς.»