Δελτία Τύπου

Στον Πρώτο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού

Στον Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού παραβρέθηκε  ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού «Police Run».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να προάγει το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες στο προσωπικό του Σώματος και να ενισχύσει τη συμμετοχή των αστυνομικών στον αθλητισμό.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί και παιδιά συμμετείχαν στον αγώνα, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τον πρώτο Έλληνα που τερμάτισε σε Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με προσθετικό μέλος.

Μετά το πέρας των αγώνων ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ απένειμε μετάλλια και τιμητικά διπλώματα, στους συμμετέχοντες, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας βράβευσε τον Μαραθωνοδρόμο Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο, για τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου.

Τον αγώνα παρακολούθησαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Στον αγώνα δρόμου έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι επίτιμοι Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιστράτηγοι ε.α Ιωάννης Ραχωβίτσας και Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος, καθώς και άλλοι εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.

Η οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα είχε ανατεθεί στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α.), σε συνεργασία με τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.).

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στον Αγώνα Αστυνομικούς, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, για τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Αγώνα Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού. Σήμερα είναι μια ημέρα ξεχωριστή, μια ημέρα γιορτής!

Το ότι η Ελληνική Αστυνομία «τρέχει», τρέχει καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, όταν την χρειαστούν, το γνωρίζουμε πολύ καλά!

Σήμερα ωστόσο βρεθήκαμε εδώ για να δούμε την Ελληνική Αστυνομία να τρέχει, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες και στέλνοντας παράλληλα, για ακόμα μία φορά, το μήνυμα της εξωστρέφειας του Σώματος.

Από τους αθλητές και ειδικά από τους μαραθωνοδρόμους έχουμε να διδαχθούμε πολλά: αντοχή, θέληση, πείσμα, σεβασμό και άμιλλα!

Όπως πολλά πράγματα διδασκόμαστε και από τον καθημερινό αγώνα των ελλήνων αστυνομικών: θάρρος, αυτοθυσία, υπομονή, επιμονή και αγάπη για το συνάνθρωπο!

Εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Σήμερα είστε όλοι νικητές!»