Δελτία Τύπου

Τελετή απονομής Μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, παραβρέθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στην τελετή απονομής Μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, απένειμε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, τα Μεταπτυχιακά διπλώματα στους (32) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές και στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας.

Σπουδαστές ήταν Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Γεώργιος Λαμπρούλης , ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ιωάννης Δέδες, ο Αντιπτέραρχος Χριστόπουλος Δημήτριος-Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Χριστίνα Μελετιέ και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γεώργιος Καραμέρος.

Επιπλέον παρέστησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης, ο Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Υποπτέραρχος Ιωάννης Γκοντικούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας και ο Αντιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης, ως εκπρόσωπος του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και συγγενείς των αποφοίτων.

Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ με το πέρας της τελετής, απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μέσα από πνεύμα ομαδικότητας, ανταλλαγής πληροφοριών και ευρύτερης συνεργασίας, η Ελληνική Αστυνομία συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όπου κυριαρχεί η αγαστή συνεργασία, όπου υπάρχει θέληση και επιθυμία για εκμάθηση, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να επέλθουν.

Επί 20 χρόνια η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας έχει αποδείξει ότι παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, και θέλω να συγχαρώ τόσο τη Διοίκηση της Σχολής και την Αστυνομική Ακαδημία, όσο και τους Καθηγητές, που μέσω των γνώσεων τους, παρέχουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια, μέσω των οποίων όλα τα στελέχη, θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν στο πεδίο της ασφάλειας, των εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων, αλλά και της γεωπολιτικής αντίληψης γενικότερα.   

Οι γνώσεις που αποκομίσατε από την οκτάμηνη εκπαίδευσή σας, οι οποίες σας οδήγησαν στη λήψη αυτού του μεταπτυχιακού επιπέδου διπλώματος, είναι  ένα προσόν που σας κατατάσσει στο εκλεκτό τμήμα, των ανωτέρων κρατικών λειτουργών και σας παρέχει τα εχέγγυα για την περαιτέρω εξέλιξη και επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Να θυμάστε ότι η δύναμη της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος, είναι οι κινητήριοι μοχλοί σε κάθε πτυχή, προσωπική και επαγγελματική.

Να ευχηθώ σε όλους σας υγεία, κάθε επιτυχία, και να επανέλθετε στις θέσεις σας, δυνατοί και με αυτοπεποίθηση, για να αντιμετωπίσετε όλα τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της πατρίδας μας».