Δελτία Τύπου, Παρουσίες

Εργασίες 28ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Εργασίες 28ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, συμμετείχε στις εργασίες του 28ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια Ευβοίας το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου 2018.

Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππάκος συμμετείχε, την Τετάρτη 7 Μαρτίου, πρώτη μέρα εργασιών του Συνεδρίου, που ξεκίνησαν με την παρουσίαση του Διοικητικού Απολογισμού από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γρηγόρη Γερακαράκο και Γιώργο Παπατσίμπα.

Ως εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων παρέστησαν και πραγματοποίησαν ομιλίες, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, ο Βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου, ο Βουλευτής ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης και ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΛ, Στάθης Ανθόπουλος, ως εκπρόσωπος του Κινήματος.

Επιπλέον, παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς στο Συνέδριο, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης και η Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Παράλληλα, συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Διευθυντής Δ/νσης Αστυνομίας Εύβοιας, Ταξίαρχος Γιώργος Νικολιδάκης, ο Συντονιστής Τομεάρχης Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Μαλαγκωνιάρης, ο Πρόεδρος της ΙΡΑ, Ιωάννης Καραπατάκης και ο Πρόεδρος Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ευβοίας, Σωκράτης Σκλιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος διαβεβαίωσε, ότι η Ηγεσία του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας είναι διαρκώς στο πλευρό του Έλληνα αστυνομικού και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λυθούν υπαρκτά προβλήματα.

Ειδικότερα, ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Από το 1989 που ιδρύθηκε η Π.Ο.Α.Σ.Υ. μέχρι σήμερα, έχετε επιτελέσει σπουδαίο έργο. Τα συνδικαλιστικά κινήματα στο χώρο της Αστυνομίας πρέπει να έχουν φωνή, και η φωνή τους σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι υπερκομματική. Και πρέπει να υπηρετούν πάνω από όλα τα συμφέροντα του αστυνομικού προσωπικού.

Οι συγκυρίες που ζει η πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστές σε όλους μας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι διαρκή.  Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως τόσο η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας, είναι στο πλευρό σας, και είναι κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά. Στηριζόμαστε σε εσάς.

Τα Σώματα Ασφαλείας έχουν περάσει πολλά. Πολλές υποσχέσεις, αλλά όχι τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο Υπουργός μας ο κύριος Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο κύριος Αναγνωστάκης, ο κύριος Αρχηγός, αλλά και όλη η Φυσική Ηγεσία, με τους οποίους συνεργάζομαι τα τελευταία 3 χρόνια, καθημερινά προσπαθούν να δώσουν λύσεις. Ο αγώνας γίνεται, για να κερδίσει η Αστυνομία αυτό που της αξίζει.

Υπήρξαν αποτελέσματα και λύσεις στην εγκληματικότητα, σε θέματα αστυνόμευσης, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Σίγουρα, έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Παρά τις αντιξοότητες, προχωράμε μπροστά και είναι αλήθεια πως έχουμε διαχειριστεί πολύ κρίσιμες καταστάσεις.

Από πλευράς μου, ως αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, για το συντονισμό των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα, νιώθω περήφανος για όλους εσάς, που δουλέψατε σκληρά και καταφέραμε να διαχειριστούμε τις μεταναστευτικές προσφυγικές ροές τα τελευταία τρία χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι ως Αστυνομία βιώσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, ωστόσο καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε ένα προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα, που όμοιο του δεν είχε δει η Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και αυτό, αναγνωρίζεται όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάθε επιτυχία στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων για την ασφάλεια της χώρας μας και την προστασία των πολιτών στηρίζεται σε όλους σας, που με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, κερδίζετε καθημερινά, το σεβασμό και την αναγνώριση της Κοινωνίας, καθώς εσείς αποτελείτε τη βάση της οικογένειας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εγώ πάντως θέλω ακόμη μία φορά να σας διαβεβαιώσω, ότι θα κάνω ότι μπορώ, με όσες δυνάμεις διαθέτω, συνεργαζόμενος με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, αλλά και με τον Αρχηγό, ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικότατες πρωτοβουλίες, στη διάρκεια της θητείας του, για να κάνουμε το καλύτερο.

Πέρα από την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα, και ως απόστρατος της Αστυνομίας, θα προσπαθήσω και εγώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, να συμβάλλω στον αγώνα, προκειμένου η Αστυνομία να γνωρίσει καλύτερες μέρες».