Δελτία Τύπου, Παρουσίες

Εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

 

Εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

 Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, παραβρέθηκε στα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων, που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Φυλής για τη στέγαση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 7 Μαρτίου 2018 στα Άνω Λιόσια.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και ο Δήμαρχος Φυλής  Χρήστος Παππούς.

Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και οι οποίες αναμορφώθηκαν προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, παραδόθηκαν από το Δήμο Φυλής στην Ελληνική Αστυνομία οκτώ καινούργια αυτοκίνητα ανοιχτού τύπου που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες αστυνόμευσης αποκλειστικά των περιοχών της Δυτικής Αττικής.

Ομιλίες εκφώνησαν ο Πρωθυπουργός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, και ο Δήμαρχος Φυλής.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αθανάσιος Αθανασίου, Ιωάννης Δέδες, Αριστείδης Μπαλτάς, Παναγιώτης Σκουρολιάκος, Γεώργιος Πάντζας, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτριος Καβαδέλλας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νικόλαος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλειος Περγαλιάς και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Επίσης παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, o Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπασηφάκης και άλλοι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών ασφάλειας προς τους πολίτες.

Να θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2016, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Δήμαρχος Φυλής συνυπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας.

Σκοπός ήταν και παραμένει η ενίσχυση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών και η γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή.

Το κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Φυλής, και η παραλαβή των οκτώ οχημάτων, θα συμβάλλουν στο να είναι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής πιο αποτελεσματική στο έργο της.

Πρόκειται για ένα κτίριο που πληροί τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας και είναι προσαρμοσμένο στις λειτουργικές ανάγκες της Υπηρεσίας.

Σε μια περίοδο γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας με επαγγελματισμό, ζήλο, φιλότιμο και αυταπάρνηση εκτελούν καθημερινά –συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες– τα απαιτητικά καθήκοντά τους.

Και γι’ αυτό τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ γιατί επέλεξαν ένα επάγγελμα –ή πιο σωστά λειτούργημα–, το οποίο δεν θα μπορούσε εύκολα να επιλέξει ο καθένας από εμάς.

Όλη αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει και να αναδεικνύει το αμέριστο ενδιαφέρον της Πολιτείας για την συνεχή αναβάθμιση τόσο των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της θέσης των εργαζόμενων αστυνομικών, αλλά φυσικά και των παρεχόμενων αποτελεσμάτων προς την κοινωνία και τους πολίτες.

Πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και τη διατήρηση της συνοχής και της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ, μαζί με πολλά συγχαρητήρια, στην Ηγεσία της Αστυνομίας, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής και σε όλους εκείνους, που από οποιαδήποτε θέση, συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται κοντά στους πολίτες, αναπτύσσει σύγχρονες μορφές αντεγκληματικής πολιτικής και συλλογικής δράσης και εμβαθύνει καθημερινά στη σχέση της με την κοινωνία, διευρύνοντας τη συνεργασία της με τους πολίτες.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται σήμερα.

Ας εγκαινιάσει το κτίριο αυτό της Υποδιεύθυνσης, μια νέα εποχή Ασφάλειας για τη Δυτική Αττική. Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας».