Δελτία Τύπου, Παρουσίες

10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο, που διοργανώθηκε στην Τρίπολη από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε στην Τρίπολη, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο.

Το Συνέδριο στην Πελοπόννησο είναι το 10ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Οι εργασίες του Συνεδρίου φιλοξενήθηκαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, και άρχισαν τη Δευτέρα 26/2, και ολοκληρώθηκαν με κεντρική εκδήλωση που έγινε χθες Τρίτη 27/2.

Η κεντρική εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη και ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι υπόλοιποι εισηγητές του Συνέδριου, Υπουργοί της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και Δήμαρχοι από πελοποννησιακές πόλεις, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα του συνόλου των συνεργασιών, που με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, θα συνδράμουν  στην επίλυση των προβλημάτων της Περιφέρειας, επιφέροντας ανάπτυξη, παραγωγική εξωστρέφεια, και άνοδο της επιχειρηματικότητας.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο, από πλευράς των τοπικών κοινωνιών της Πελοποννήσου, ήταν εντυπωσιακή και προκάλεσε θετικές εντυπώσεις, ενώ τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Περιφερειάρχης, τόνισαν ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα συνέδριο διαλόγου και συζητήσεων, αλλά για ένα συνέδριο αποφάσεων, που θα αλλάξει πολλά πράγματα στην Πελοπόννησο το αμέσως ερχόμενο διάστημα.

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι η αληθινή ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για την Πελοπόννησο και πρέπει να έρθει. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και τη συνεχή συνεργασία όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό το νέο πλαίσιο ανάπτυξης και ευημερίας για την Πελοπόννησο.

Μέσω της εφαρμογής συγκεκριμένων προτάσεων, που προέκυψαν από μελέτη της κατάστασης τόσο σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και στη Λακωνία ειδικότερα, όπως είναι η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, η ενίσχυση του τουρισμού, η αξιοποίηση περιοχών φυσικού κάλλους, η ενίσχυση των τμημάτων του Πανεπιστημίου και των ΑΤΕΙ, η ανάδειξη του λιμένα Γυθείου, η αξιοποίηση  του αεροδρομίου της Σπάρτης και η προστασία και ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα, θα έχουμε επιτύχει την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Λακωνίας, αλλά και της Πελοποννήσου.

Για αυτό ακριβώς, πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί, με γνώμονα την περαιτέρω ενδυνάμωση των κοινών δράσεων και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων Φορέων, για την ανάπτυξη και το καλό του τόπου μας γενικότερα».