Δελτία Τύπου

Στις Εργασίες Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ

Στις Εργασίες Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ

Διήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της ΠΟΑΣΥ πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ παρακολούθησε τις εργασίες του Συμβουλίου την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, και στη συνέχεια συμμετείχε στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της ΠΟΑΣΥ.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, εκ μέρους του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος, Ευστάθιος Ανθόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Έφη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ, Ταξίαρχος Παναγιώτα Χαρώνη, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, Ιωάννης Κατσιαμάκας από την ΠΟΑΞΙΑ, ο Δημήτρης Σταθόπουλος από την ΠΟΕΥΠΣ, ο Ιωάννης Σταμούλης από την ΕΑΠΣ, ο Γιώργος Δριβάκος από την ΠΟΕΠΛΣ και ο Κυριάκος Πασσάκος από την ΠΕΑΛΣ, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ, Δημήτρης Μπέτας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος ΙΡΑ, Ιωάννης Καραπατάκης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), Δημήτριος Ρώτας.

Καλωσορίζοντάς τους, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, αφού ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, τους προσκάλεσε να παραστούν και στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 28ου τακτικού συνεδρίου.

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, κατά το χαιρετισμό του, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Σας εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή ευημερία, και καλύτερες μέρες για όλους.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς, που συμβάλλουν με δύναμη ψυχής, με αποφασιστικότητα και πίστη στο καθήκον τους, στην διαχείριση της κάθε μεγάλης ή μικρής κρίσης, που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά ως Ελληνική Αστυνομία.

Το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αναμφισβήτητα συμβάλλει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων αστυνομικών υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία, με απώτερο σκοπό την κοινωνική σταθερότητα και ευημερία.

Από την πλευρά μου θα ήθελα, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα, κ. Αναγνωστάκη, καθώς και του κυρίου Αρχηγού, να τονίσω ότι ειλικρινής σκοπός όλων ημών είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τον δίαυλο, για μία εποικοδομητική  και ουσιαστική επικοινωνία, με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Αστυνομία.

Μέσα και από το φετινό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποδεικνύουμε όλοι μαζί το πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου διαλόγου, ανάμεσα στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος και τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους.

Ως παλιός σας συνάδελφος, αντιλαμβάνομαι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, αλλά πιστέψτε με, είμαστε στο πλευρό σας, με όσα μέσα και όσες δυνάμεις διαθέτουμε, προκειμένου να επικρατεί το αίσθημα δικαίου και ικανοποίησης σε όλους εσάς, που υπηρετείτε με σύνεση και πίστη τον ρόλο του Έλληνα Αστυνομικού.

Το δικό σας στοίχημα, είναι να συνεχίσετε να κερδίζετε τον σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τη δουλειά σας και τη συμπεριφορά σας. Και πιστέψτε με, αυτό αναγνωρίζεται από ένα πολύ υψηλό ποσοστό των πολιτών, ιδίως τα τελευταία χρόνια που σαν Αστυνομία, κάνουμε ανοίγματα και δημιουργούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Κλείνοντας, θέλω ακόμη μια φορά, να σας εκφράσω την υποστήριξη μου και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι αρωγός στα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας σας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συμβούλιο σας, καλή δύναμη στην εκτέλεση των καθηκόντων σας και να συνεχίσετε τις προσπάθειες σας με αλληλεγγύη και ομοψυχία».