Δελτία Τύπου

Στην Παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA)

Στην παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό  σε εσπερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας το Ελληνικό Τμήμα της IPA παρουσίασε και το επιτοίχιο ημερολόγιό του, ήταν «Καθήκον, εθελοντισμός, κοινωνική προσφορά των αστυνομικών, μια σχέση αμφίδρομη».

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ανέφερε στον χαιρετισμό του,  μεταξύ άλλων, τα εξής:

«(…) γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας Αστυνομικός, καθώς έχω βιώσει και σε προσωπικό επίπεδο τις καθημερινές μάχες σε πολλαπλά επίπεδα, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Παρά τις αντιξοότητες το προσωπικό του Σώματος προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο, με υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος και με επαγγελματισμό.

Η Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει το άνοιγμα προς την κοινωνία και τον πολίτη, μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις, εδραιώνοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης του αστυνομικού με τον πολίτη.

Με την εξωστρέφεια αυτή, τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία του Σώματος, προωθεί νέες δράσεις, που ενδυναμώνουν στη συνείδηση του πολίτη, τις έννοιες του καθήκοντος, της προσφοράς, αλλά και του εθελοντισμού.

(…) Είμαι περήφανος για τους Έλληνες Αστυνομικούς, γιατί αγκαλιάζουν, με την πάροδο των ετών, αυτήν την νέα ανθρωποκεντρική προσέγγιση, και θέλω να τους συγχαρώ, γιατί αυτοί είναι το πρόσωπο του Σώματος στην κοινωνία, και από αυτούς εξαρτάται η επιτυχία και η αποδοχή.

Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, αποκτούν λοιπόν ξεχωριστή σημασία, γιατί άνθρωποι, συνάδελφοι επιτρέψτε μου να πω, από το χώρο της Αστυνομίας, καταθέτουμε τις απόψεις μας για το τι σημαίνει καθήκον, προσφορά και εθελοντισμός από πλευράς του Έλληνα Αστυνομικού.

Μέσα από την παρουσίαση αυτού του καλαίσθητου Ημερολογίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για το έτος 2018, θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο κοινωνικό μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης και να πούμε στον πολίτη, ότι εμείς σαν Υπουργείο, σαν Ελληνική Αστυνομία είμαστε στο πλευρό του.

(…) Ταυτόχρονα, η σημερινή εσπερίδα, μου δίνει ακόμη μία φορά την ευκαιρία να εκφράσω την εκτίμηση μου στην πολύτιμη και αξιέπαινη προσφορά της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για το ρόλο που επιτελεί ως γέφυρα, ως δίαυλος φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των Αστυνομικών, χτίζοντας παράλληλα γέφυρες συνεργασίας και κατανόησης με το κοινωνικό σύνολο».

Η παρουσίαση του ημερολογίου έγινε από τον αρμόδιο Δημοσίων Σχέσεων και υπεύθυνο εκδόσεων του Ελληνικού Τμήματος της IPA κ. Σπύρο Φώτογλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης, τονίζοντας την προσφορά της ΙΡΑ τόσο στα μέλη και στους συναδέλφους αστυνομικούς, όσο και στην κοινωνία.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης: εκ μέρους του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ, ο Αντιπρόεδρος ΔΣ κ. Θεόφιλος Παπαδάκης και εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Χρήστος Τεντόμας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο  δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος, ενώ εισηγητές  ήταν  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, o οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Έλληνας αστυνομικός, θέση και στάση στο κοινωνικό γίγνεσθαι» και ο Πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, o οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός ως στάση ζωής».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Συνδέσμων Αποστράτων και Συνδέσμων Φίλων της Αστυνομίας, εκπρόσωποι Φορέων, Ενώσεων και Οργανισμών, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Διοικήσεων της IPA, καθώς και πλήθος κόσμου.