Δελτία Τύπου

Στην εκδήλωση του Ομίλου Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιώς

Στην εκδήλωση του Ομίλου Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιώς παρέστη, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος

 Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, παρεβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιώς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ομίλου στο Πασαλιμάνι, με πρωτοβουλία της Προέδρου Όλγας Ρούσσου και των μελών του Δ.Σ. του Ομίλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων, συνεπικουρούμενος από τον αντιστράτηγο ε.α. πατήρ Ιωάννη Κοκκώνη, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, συνεπικουρούμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο Δάβαλο, από τη Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Λάσκος, η Αναπληρώτρια Διευθυντή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Αστυνομική Διευθύντρια Γεωργία Μπάρμπα, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά, Αστυνόμος Α’ Φώτης Νικολάκης, ο  Τμηματάρχης του 3ου Τμήματος ΔΙ.ΑΣ., Αστυνόμος Β’ Δημήτριος Τσιάκος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φιλών Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννης Μαθιουδάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά, Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Τετράδης, αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Φιλιππάκος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Καταρχάς θέλω να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για την νέα χρονιά, για υγεία και ευτυχία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, καθώς και δύναμη σε όλους μας απέναντι στις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσα σας σήμερα, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιά, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια στηρίζει και ενισχύει, τη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, πράγμα το οποίο πολλοί συνάδελφοι μας δυστυχώς δε το γνωρίζουν.

Κι αυτό συμβαίνει, γιατί ο Όμιλος και τα μέλη του, λειτουργούν με σεμνό, διακριτικό και υπεύθυνο τρόπο, προσφέροντας σημαντικό έργο στους Αστυνομικούς.

Ο Όμιλος Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιώς από το 1946 που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία σπουδαίων φιλανθρώπων γυναικών του Πειραιά, εν τω μέσω μιας ταραχώδους εποχής, διαδραματίζει έναν σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο, προσφέροντας όλα αυτά τα χρόνια αξιοσημείωτο έργο, γεγονός που έχει αναγνωριστεί πολλάκις με σημαντικές διακρίσεις από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο μας και την πολιτεία γενικότερα.

Τόσο ο Όμιλος Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιά, όπως και όλοι οι άλλοι Όμιλοι, σε όλη τη χώρα, με τις ποικίλες δράσεις τους, προβάλουν το έργο του Σώματος και παράλληλα στηρίζουν τους Αστυνομικούς μας.

Εσείς τα μέλη του Ομίλου, είστε φίλοι της μεγάλης οικογένειας της Ελληνικής Αστυνομίας, δείχνετε έμπρακτα τη στήριξη και το ενδιαφέρον σας στις Ελληνίδες και τους Έλληνες Αστυνομικούς, στις οικογένειες τους, στα παιδιά τους.

Για αυτό το λόγο, αφενός από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας του Σώματος, ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και από την ιδιότητα του απόστρατου Αστυνομικού, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, για την ανιδιοτελή και σεμνή προσφορά σας.

Όπως γνωρίζετε, ζούμε σε δύσκολες εποχές, για αυτό και θεωρείται επιτακτική η ανάγκη για την ύπαρξη αξιών και αρετών, όπως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.

Αρκεί να αναλογιστούμε ορισμένες από τις δράσεις του Ομίλου, όπως την ηθική, υλική και οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των αστυνομικών σε κάθε επίπεδο. Ο Όμιλος εργάζεται με ζήλο για την τόνωση του ηθικού των Αστυνομικών μέσω προσφορών και αναγνώρισης των επιτευγμάτων τους.

Παράλληλα ο Όμιλος παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη σε αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Επιπλέον στέκεται στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων εν υπηρεσία Αστυνομικών με μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και ενισχύει παιδιά Αστυνομικών που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια.

Οι τιμητικές διακρίσεις  και οι βραβεύσεις των αστυνομικών μας  αποτελούν μια ηθική ανταμοιβή και ταυτόχρονα είναι μια έκφραση  ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Πολιτείας για τη συνεισφορά τους στη ζωή του τόπου μας.

Η αναγνώριση του έργου σας, τόσο από τη μεγάλη αστυνομική οικογένεια, όσο και από το κοινωνικό σύνολο γενικότερα, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση του έργου που ξεκίνησαν οι ιδρύτριες του Ομίλου και που επάξια συνεχίζετε και εσείς.

Όλοι εμείς, που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, είμαστε υπερήφανοι για τη σχέση που έχουμε αναπτύξει και για τους «φίλους» μας, με τους οποίους διατηρούμε μια αμφίδρομη και ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης.

Χρόνια πολλά και πάλι και εύχομαι ό,τι καλύτερο από καρδιάς, με υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλες εσάς τις Κυρίες του Ομίλου».