Παρουσίες

Εκδηλώσεις Κοπής Πίτας Κοινωνικού Ενδιαφέροντος

26-01-2018: Στην εορταστική εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.), παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND ATHENS. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε κοπή της Βασιλόπιτας των μελών της Ε.Π.Σ.Α. και απονομή επάθλων Ήθους και Πρωταθλημάτων 2016-17, τιμώντας πρόσωπα για την προσφορά τους στο αθηναϊκό και ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και ποδοσφαιριστές για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

Ο κ. Φιλιππάκος με το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε τα εξής:

«Καταρχάς θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για χρόνια πολλά, υγεία, και κάθε επιτυχία για τη νέα χρονιά. Ο κύριος Υπουργός δυστυχώς δεν είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται σήμερα εδώ κοντά μας, και για αυτό το λόγο σας μεταφέρω τις θερμές του ευχαριστίες για την πρόσκληση.

Μέσα από τη σημερινή εκδήλωση τιμούμε τους διακριθέντες της τελευταίας ποδοσφαιρικής περιόδου, για την συνολικότερη προσφορά τους στο αθηναϊκό αλλά και το ελληνικό, γενικότερα, ποδόσφαιρο, με την απονομή επάθλων Ήθους και Πρωταθλημάτων. Αρκετά νέα παιδιά από σας, είχαν και επιπρόσθετες επιτυχίες, καθώς πετύχατε την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, και για αυτό το λόγο σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών σας.

Να συνεχίσετε με την ίδια αποφασιστικότητα, παράγοντας ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και δράσεις, προσφέροντας κίνητρα σε όλους τους νέους για το «ευ αγωνίζεσθαι»

Οι Έλληνες έχουμε ευγένεια ψυχής και υψηλά ιδανικά και αυτό που αξίζει είναι η διάπλαση ανθρώπων με αξίες και αρχές, με αλληλεγγύη, με ανθρωπισμό και ευγενή άμιλλα».

27-01-2018: Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ», παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, το απόγευμα, στην αίθουσα Vammos εντός του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Πειραιά.Κατά την εν λόγω  εκδήλωση, μετά από απόφαση της Προέδρου και του Δ.Σ, βραβεύτηκε από τον κ. Φιλιππάκο , ο Βατικιώτης  Αντιστράτηγος  ε.α. της ΕΛ.ΑΣ , κ. Χαράλαμπος  Μηνόπετρας, για την προσφορά του στην Αστυνομία, στο κοινωνικό σύνολο και την ιδιαίτερη Πατρίδα του.

Ο κ. Φιλιππάκος κατά το χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών «τα Βάτικα», για δεκαετίες ολόκληρες, συντηρεί και τροφοδοτεί το νόστο και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Νεάπολη, τη Λακωνία γενικότερα. Εμείς οι Λάκωνες, αναπτύσσουμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας και έχουμε ως γνώμονα την έννοια της φιλοπατρίας και της αλληλεγγύης, πέρα από προσωπικές ιδεολογίες και κόμματα.

Είχαμε στο παρελθόν ακούσει πολλές υποσχέσεις, ότι θα δίδονταν λύσεις σε διάφορα προβλήματα, και στο τέλος τίποτα δε γινόταν. Θεωρώ όμως πως τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε καταφέρει πολλά σημαντικά πράγματα για τη Λακωνία.

Προ ολίγων μηνών, με συνεχείς και επίπονες προσπάθειες μου, καταφέραμε να δώσουμε λύση στο φλέγον ζήτημα της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης. Το νέο κτήριο, στεγάζεται σε ένα σύγχρονο χώρο, διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στους συντοπίτες μας, στις οικογένειες μας, στους δικούς μας ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρόσφατης αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Λακωνίας, πετύχαμε τη διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης, Σκάλας και Νεάπολης, όπως και του Αστυνομικού Σταθμού της Μονεμβασιάς. Ενισχύσαμε ακόμη σε προσωπικό, οχήματα και μέσα όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Παράλληλα, καταφέραμε τα τελευταία τρία χρόνια να ενισχύσουμε τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος στη Λακωνία, με προσωπικό και μέσα. Ενδεικτικά αναφέρονται τα δύο σκάφη στη Νεάπολη και τη Μονεμβασιά, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα σε όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες της Λακωνίας.

Θεωρώ ότι όλο αυτό το διάστημα, κάνω ότι μπορώ, με όσες δυνάμεις διαθέτω, για να διασφαλίσω την ασφάλεια και την ευνομία στον τόπο μας, δίνοντας ακόμη λύσεις σε κάθε πρόβλημα που έχει ανακύψει, στην καθημερινότητα της Λακωνίας.

Επιπλέον, καταφέραμε να παραμείνουν σε λειτουργία, Φορείς που όδευαν προς κατάργηση, όπως πρόσφατα το Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μονεμβασιά.

Συμβάλαμε στην ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και ενισχύσαμε με κάθε τρόπο την Περιφέρεια και τους Δήμους σε πολλές δράσεις, επιτυγχάνοντας έτσι την επίτευξη σημαντικού έργου προς όφελος των πολιτών.

Πιστεύω ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και ενέργειές μου συνεισφέρουν στην οικονομική και ευρύτερη ανάπτυξη του τόπου μας και αποκλειστικός μου γνώμονας είναι η εδραίωση της ασφάλειας και η επίλυση όποιων προβλημάτων απασχολούν τους Λάκωνες.

Η Νεάπολη, η Μονεμβασιά, η Μάνη, είναι τόποι αξεπέραστης ομορφιάς και σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί, που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από χώρες του εξωτερικού. Πολλές οικογένειες συμπατριωτών μας ζουν από τον τουρισμό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

27-01-2018: Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Μανιατών Νοτίων προαστίων Αττικής, παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Δημήτρη Δαβάκη.

Ο κ. Φιλιππάκος απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη μου χαρά, κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα στους συμπατριώτες μου και σας ευχαριστώ πολύ για τη σημερινή πρόσκληση, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Μανιατών Νοτίων προαστίων Αττικής. Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για το 2018.

Είμαι περήφανος που κατάγομαι από τη Λακωνία και δηλώνω μαχητής για ότι αφορά αυτόν τον τόπο. Οι Λάκωνες έχουμε τεράστια ψυχική δύναμη και ανεξάντλητο πνεύμα πατριωτισμού».