Δελτία Τύπου

Εκδήλωση εορτασμού των Τριών Παίδων εν Καμίνω

Στην εκδήλωση εορτασμού των Τριών Παίδων εν Καμίνω, Προστατών Πυροσβεστικού Σώματος, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, συμμετείχε στην επίσημη τελετή εορτασμού των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα.

Στην τελετή παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσωπώντας την αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Ευστάθιος Ανθόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μιχάλης Μιχαήλ, η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, εκπρόσωποι των Ε.Δ. και Σ.Α, επίτιμοι Αρχηγοί, Υπαρχηγοί, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Την τελετή προλόγισε ο Υπαρχηγός Υποστήριξης ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ακολούθησε παρουσίαση της ιστορίας και πορείας του Πυροσβεστικού Σώματος από το 1834 έως σήμερα, μέσω ενός χρονικού με αφήγηση και οπτικό υλικό, το οποίο δημιουργήθηκε με αρχειακό υλικό του Πυροσβεστικού Σώματος και με την ανεκτίμητη συνεργασία και προσφορά υπαλλήλων του Σώματος, που εργάστηκαν ανιδιοτελώς για την παραγωγή του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βράβευση υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που διακρίθηκαν για τις πράξεις τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

 Με το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Φιλιππάκος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτήν την ημέρα τιμούμε τον Έλληνα Πυροσβέστη, που επιδεικνύει αυτοθυσία και αυταπάρνηση, σε καθημερινό επίπεδο. Τιμούμε και θυμόμαστε τους ήρωες του Πυροσβεστικού Σώματος, όλους εκείνους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, αφήνοντας λαμπρή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές πυροσβεστών. Δεν ξεχνάμε το χρέος που έχουμε απέναντί τους και στις οικογένειές τους.

Το επάγγελμα του Πυροσβέστη είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και η βαθιά πίστη πολλές φορές εμψυχώνει και δίνει κουράγιο στους Πυροσβέστες για να αντιμετωπίζουν με θάρρος και αποφασιστικότητα, πυρκαγιές, πλημμύρες και κάθε είδους φυσική καταστροφή, με τις οποίες δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι.

Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες, σύσσωμη η Ηγεσία του Υπουργείου, είμαστε στο πλευρό σας, και σας διαβεβαιώ ότι στηρίζουμε το έργο σας, έργο πολύτιμο για το κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα μας γενικότερα.

Είθε οι Πυροσβέστες και οι Πυροσβέστριες μας, να προστατεύονται από τους Άγιες Προστάτες μας, τους Τρεις εν Καμίνω Παίδες, και να χαρίζουν δύναμη, θάρρος και υγεία σε όλους εσάς και τις οικογένειες σας.»