Δελτία Τύπου

Τελετή Απονομής Βεβαιώσεων Πιστοποίησης του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης

Στην τελετή Απονομής των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.), παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών- Μεταφορών & Δικτύων, η Τελετή Απονομής των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.),  στην οποία παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.
Το Σχολείο  είχε πραγματοποιηθεί στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 και  παρέχει Πιστοποίηση 7 ετών για κάθε εκπαιδευόμενο. Τη διοργάνωση ανέλαβε  η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π), σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών» του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Με την έναρξη της τελετής, κάλεσμα για τήρηση ενός λεπτού σιγής απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Π. κ. Γεώργιος Περράκης, τιμώντας την μνήμη των εκλιπόντων της Δυτικής Αττικής, συνέπεια των καταστροφικών πλημμυρών.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κήρυξε την επίσημη έναρξη της τελετής, ενώ ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε την σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων.
Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ και Διευθυντή του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. κ. Δημήτριου Εμμανουλούδη.
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζαννέτος Φιλιππάκος, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πριν δύο μήνες είχα την ευκαιρία να παραστώ στην άσκηση που είχε διοργανώσει η Ένωση σας, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα, την Περιφέρεια, την Πολιτική Προστασία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, και τον Ερυθρό Σταυρό.

Η άσκηση αυτή που πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευμένα στελέχη και με υψηλές προδιαγραφές, με εντυπωσίασε και συνειδητοποίησα το μέγεθος της οργανωτικής αρτιότητας και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού σας.

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, και μέσα από την εθελοντική συμμετοχή των μελών της σε περιστατικά πυρόσβεσης, εναέριας επιτήρησης, διάσωσης και διακομιδής ασθενών, αλλά και διοργάνωσης επιμορφωτικών δράσεων, προσφέρει έργο πολύτιμο, το οποίο αναγνωρίζεται από το Υπουργείο μας, την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και από το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων υποστηρίζει τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δράσεις, προς κάθε ενδιαφερόμενο, και κυρίως στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, διατηρώντας υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ανταπόκρισης.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται η ετοιμότητας τους, στην αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, που προκύπτουν από ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές.

Το σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά η αξία του για τους συμμετέχοντες σπουδαία και με μεγάλη κοινωνική προσφορά και αναγνώριση».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εισηγητές του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης, καθώς και  Εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κ. Γεώργιος Μακρυπλίδης πρόσφερε 2 Πλήρεις Υποτροφίες, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.
Ο Αντιπρύτανης κ. Εμμανουλούδης και Διευθυντής του Δ.Δ.Π.Μ.Σ., ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Τσιπριάνης, και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Περράκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων βράβευσαν όλους τους επισήμους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, για την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία τους στην συνδιοργάνωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ στους εκπαιδευομένους απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά της εκπαιδευτικής διαδικασίας.