Δελτία Τύπου

Ημερίδα με Θέμα «Πυρασφάλεια εγκαταστάσεων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας»

Στην ημερίδα με θέμα «Πυρασφάλεια εγκαταστάσεων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας» της Πυροσβεστικής Ακαδημίας παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, ΤζανέτοςΦιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, ΤζανέτοςΦιλιππάκος, παραβρέθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στην ημερίδα, με θέμα «Πυρασφάλεια εγκαταστάσεων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας», που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Ακαδημία, και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ακαδημίας στην Κηφισιά.

Ο κ. Φιλιππάκος εκπροσώπησε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Παρέστησαν ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Π.Σ. Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Σπυρίδωνας Βαρσάμης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Φωστιέρης, εκπρόσωποι των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Αξιωματικοί του ΠΣ καθώς και καθηγητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, αντιπροσωπίες από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ., σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, αντιπροσωπίες σπουδαστών των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος με εμπειρία στον τομέα της πυρασφάλειας καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της NANOS FIREWORKS και Αντιπρόεδρος των Ελλήνων Πυροτεχνιτών Ελλάδος, κ. Νάνος Σπυρίδων.

Τα γνωστικά αντικείμενα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν το νομοθετικό πλαίσιο της Πυρασφαλείας στην Ελλάδα, τη λειτουργία των Γραφείων Πυρασφαλείας στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, τις κατηγορίες και απαιτήσεις της πυροπροστασίας των κτιρίων, όρους και προϋποθέσεις εγκαταστάσεων και λειτουργίας αντλιών υγρών καυσίμων και αποθήκευσης αυτών, τις προδιαγραφές μέτρων και μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας, τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και πυρασφάλεια σε εγκαταστάσεις με αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας και τέλος την ασφάλεια σε είδη πυροτεχνίας.

Ο κ. Φιλιππάκος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αναμφίβολα, όλοι οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εργάζονται υπό δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Θέλει θάρρος και σύνεση, θέλει αυταπάρνηση και κυρίως αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο!

Ο εργασιακός χώρος, οι εγκαταστάσεις στις οποίες εργαζόμαστε και περνάμε τις περισσότερες ώρες της καθημερινότητας μας, είναι το δεύτερο σπίτι μας. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία πυροπροστασίας και διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, για το καλό τόσο το δικό μας, όσο και των συναδέλφων μας.

Από την πλευρά μου σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση. Και ευελπιστώ να αποκομίσουμε γόνιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα, που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις όλων μας.Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ημερίδα αυτή.»