Δελτία Τύπου

Tελετή Αγιασμού – Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Στην τελετή αγιασμού στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους 2017-2018, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος

 Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος προγενέστερα πραγματοποίησε διάλεξη, στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε στους Δόκιμους Υπαστυνόμους για το νέο εκπαιδευτικό έτος.

Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων, Ταξίαρχος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας.

Ο κ. Φιλιππάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη χαρά, βρίσκομαι κοντά σας, στον σημερινό αγιασμό.

Γνωρίζετε ότι η Αστυνομική Ακαδημία έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όχι μόνο γιατί πριν και πάνω απ’ όλα είμαι συνάδελφός σας εν αποστρατεία, αλλά και γιατί έχω την τιμή να είμαι τακτικός καθηγητής της Ακαδημίας.

Ξέρω επομένως από πρώτο χέρι ότι η πορεία που θα χαράξετε ως αυριανοί Αξιωματικοί του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μακρά, γεμάτη ευθύνες, επίπονη και συχνά επικίνδυνη.

Όμως θα σας χαρίσει και απίστευτα όμορφες στιγμές! Γιατί το συναίσθημα του να υπηρετείς τον συνάνθρωπο, να προστατεύεις τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και να συμβάλλεις στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Το συναίσθημα της προσφοράς, μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους, να το θυμάστε αυτό, γιατί είναι πολύ σημαντική επιλογή».