Δελτία Τύπου

Ολοκλήρωση Ενημερωτικών Ημερίδων – «Οδική ασφάλεια και τροχαία ατυχήματα»

Οδική Ασφάλεια και Τροχαία Ατυχήματα Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου στην ολοκλήρωση ενημερωτικών ημερίδων με θέμα «Οδική ασφάλεια και τροχαία ατυχήματα», στη Σπάρτη

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των Ενημερωτικών Ημερίδων – Εκθέσεων με θέμα «Οδική ασφάλεια και τροχαία ατυχήματα», συνεχάρη θερμά όλους τους Φορείς που τις συνδιοργάνωσαν, μέσω επιστολής – χαιρετισμού του, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να παραβρεθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Οι παραπάνω ημερίδες, που αποτελούν πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, συνδιοργανώθηκαν από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης και τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Ελαφονήσου και Σπάρτης Λακωνίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία κατά το χρονικό διάστημα από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 20 Νοεμβρίου 2017 στο Γύθειο, στη Σκάλα, στο Βλαχιώτη, στους Μολάους, στη Μονεμβασιά, στην Ελαφόνησο και στη Σπάρτη Λακωνίας, αντίστοιχα.

Τις ενημερωτικές αυτές ημερίδες – εκθέσεις, που είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών, για την οδική ασφάλεια, παρακολούθησαν πολίτες κάθε ηλικίας και μαθητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν και με πρακτικά παραδείγματα, για την ασφαλή οδική συμπεριφορά και για τα τροχαία ατυχήματα.

Ομιλητές ήταν Αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, Ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας και του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, στέλεχος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Ο παραπάνω κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων – εκθέσεων έκλεισε με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (20.11.2017) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, στην οποία παρευρέθησαν, η κ. Ματούλα Ατσιδάκου – Μπελεγρή ως εκπρόσωπος της κ. Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας Σπυρίδωνας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος.

Ο κ. Φιλιππάκος στο χαιρετισμό που απέστειλε, απευθύνοντας τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές των ενημερωτικών αυτών ημερίδων, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε είμαι Απόστρατος Αξιωματικός της Αστυνομίας, και μάλιστα είχα υπηρετήσει για κάποια χρόνια στην Τροχαία, ως Διοικητής. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν πλήρως, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συντελούνται συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες σε σχέση με την Τροχαία Αστυνόμευση, μέσα από διάφορες δράσεις που αναλαμβάνουμε.

Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων απαιτεί επιμονή και υπομονή. Όσο συνεχίζει και υπάρχει έστω και ένας νεκρός ή ένας σοβαρά τραυματισμένος συνάνθρωπός μας, από τροχαίο ατύχημα, δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε.

Η Ελληνική  Αστυνομία δεν εφησυχάζει, παραμένει πάντα  στην πρώτη γραμμή  για την μείωση των ατυχημάτων και από την ανάλυση των στοιχείων παρατηρείται συμπίεση της μείωσης.

Ωστόσο, απαιτείται υπεύθυνη, οργανωμένη και συνεχής προσπάθεια όχι μόνο από την Αστυνομία, αλλά και από όλους τους κρατικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς Φορείς –και τον κάθε ένα από μας φυσικά– για να επιτύχουμε σε αυτήν την προσπάθεια και να οικοδομήσουμε σωστά τον αυριανό οδικό κόσμο.

Συνοψίζοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι ένας από τους παράγοντες, που συμβάλλουν αρνητικά στη δημογραφική αιμορραγία της Πατρίδας μας.

Ευχαριστώ πολύ τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Υποστράτηγο Δημήτριο Τριγώνη και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, Ταξίαρχο Γεώργιο Μαρουδά, για την επιτυχή διοργάνωση των Ημερίδων και τη διαβίβαση του χαιρετισμού μου σε όλους εσάς.

Αγαπητοί μου μαθητές, είστε το αύριο της Πατρίδας μας. Στηριζόμαστε σε εσάς, και σας καλώ να ενημερώνεστε και να τηρείτε όλους τους κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς. Έτσι θα μπορέσετε να προφυλάξετε και τις δικές σας ζωές, που είναι πολύτιμες για τους γονείς σας, αλλά και τις ζωές των συνανθρώπων σας, των φίλων σας, όταν στο μέλλον θα γίνετε και εσείς οδηγοί. Σας προτρέπω μάλιστα να είστε αυστηροί ακόμα και με τους γονείς σας, όταν οδηγούν απρόσεκτα!

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Σπαρτιάτες και Λάκωνες, σας ευχαριστώ από καρδιάς που συμμετείχατε στις Ημερίδες αυτές, και εύχομαι να εξαγάγετε γόνιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα προς όφελος των παιδιών σας.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα όλους τους Αστυνομικούς που εργάζονται στη Λακωνία, και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, με υπευθυνότητα, σεβασμό και επαγγελματισμό.»