Ανακοινώσεις

Μήνυμα για την 44η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο 2017 Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ αα

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, για την 44η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Πατρίδα μας, ως διαχρονικό λίκνο του δημοκρατικού πολιτεύματος,γιορτάζει σήμερα την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Τιμούμε και φέτος, με τον προσήκοντα σεβασμό, τους αγώνες για Δημοκρατία, Ελευθερία, Παιδεία, έννοιες για τις οποίες πάλεψαν τότε οι φοιτητές, οι νέοι και οι απλοί πολίτες, συμπορευόμενοι με κοινές αρχές και  αξίες.

Τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών αποτελούν σταθερή εγγύηση για το μέλλον μας ως Κράτους, και τα εκφράζουμε με ειρηνικές δημοκρατικές διαδηλώσεις, που δεν πρέπει να αμαυρώνονται από εκδηλώσεις βίας ή βανδαλισμών.

Οι Έλληνες, αποδεικνύουμε διαρκώς, ότι όταν είμαστε ενωμένοι, τιμούμε την ιστορία μας κατοχυρώνοντας τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, κάθε χρόνο, στέλνει ένα διαχρονικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη νέα γενιά. Γιατί μόνο με την ενεργό συμμετοχή των νέων μας στις δημοκρατικές διαδικασίες, μπορεί να βελτιωθεί η πορεία προς τη δημιουργία ενός πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος για την Πατρίδα μας.