Παρουσίες

Oρκωμοσία των Πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων

Στην τελετή ορκωμοσίας των εβδομήντα εννέα (79) πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε την (Δευτέρα 13 Νοέμβριου 2017) στην έδρα της Σχολής, στις Αχαρνές, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη-Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, Καθηγητές της Σχολής Αξιωματικών, καθώς και συγγενείς και οικείοι των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Οι πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Ενόψει της ορκωμοσίας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, εκφώνησε χαιρετισμό.

O κ. Φιλιππάκος με το πέρας της τελετής, απευθυνόμενος στους δόκιμους Υπαστυνόμους τόνισε τα εξής:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα συναίσθημα που με διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκω στην Αστυνομική Ακαδημία. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το αίσθημα της «δικαίωσης».

Αναφέρομαι στη δικαίωση της πεποίθησής μου ότι η Αστυνομική Ακαδημία εξελίσσεται, προσφέρει όλα τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια και επιτελεί με τον πιο μεθοδικό τρόπο το εκπαιδευτικό της έργο.

Είναι συγκινητική αυτή η στιγμή για κάθε γονιό, κοιτάζοντας στο πρόσωπο του παιδιού του, την προσπάθειά του να ακολουθήσει μια ανοδική πορεία στην ζωή του και να φέρνει σταδιακά εις  πέρας τον στόχο του.

Εσείς, αγαπητοί Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, θα είστε οι μελλοντικοί «συνεχιστές» του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι στυλοβάτες του Σώματος.

Υπηρετείτε ένα άξιο Σώμα, που έχει Ιστορία και συνδέεται άμεσα με τη φύλαξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και την προστασία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να μην ξεχνάτε ότι πάντοτε υπηρετούμε τον πολίτη, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή πρόοδο.»