Παρουσίες

Στην εκδήλωση με θέμα «Η Παιδεία στον 21ο αιώνα» του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία”

Στην εκδήλωση με θέμα «Η Παιδεία στον 21ο αιώνα» του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία” παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία”, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, με θέμα: «Η Παιδεία στον 21ο αιώνα».

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλειος Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλης, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Περιφέρεια Αττικής, Κώστας Κατσίκης, ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Γραμματέας Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νικόλαος Κατσαρός, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παιδείας του Κινήματος, Αλέξανδρος Καρβούνης, ο Πρόεδρος της Νεολαίας του Κινήματος, Κωνσταντίνος Καράμπελας, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Αθανάσιος Κικινής, ο Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στράτος Θεοδοσίου, εκπαιδευτικοί και καθηγητές διαφόρων Ιδρυμάτων και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Φιλιππάκος τόνισε σε δήλωση του:

«Με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω σε μια ακόμα σημαντική εκδήλωση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία», σε συνεργασία με την Γραμματεία Παιδείας του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Δεν χρειάζεται φυσικά να τονίσω, πόσο κρίσιμο είναι το ζήτημα της παιδείας. Όχι μόνο για την κοινωνία μας, αλλά για κάθε κοινωνία που θέλει να εξελίσσεται και να εφοδιάζει τα παιδιά της –τους αυριανούς πολίτες της– με γνώσεις, δεξιότητες και ειδίκευση, αλλά –κυρίως– με αγωγή και πολιτισμό.

Ας θυμηθούμε τον Μέγα Αλέξανδρο, που έλεγε χαρακτηριστικά ότι, «στον μεν πατέρα μου οφείλω το ζην, στο δε διδάσκαλό μου το ευ ζην»! Ή τον Πλάτωνα, που θεωρούσε την παιδεία ως «δεύτερο ήλιο».

Στη σημερινή εκδήλωση, εκλεκτοί ομιλητές και γνώστες των επιμέρους ζητημάτων, ανέπτυξαν θέματα ιδιαίτερης βαρύτητας, που απασχολούν γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις τοποθετήσεις τους και εκφράζω τη βεβαιότητα πως πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις όπως η σημερινή, βάζουν το δικό τους «λιθαράκι» ώστε το εκπαιδευτικό μας σύστημα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προοπτικές του 21ου αιώνα.»