Δελτία Τύπου

Στην Ημερίδα Απολογισμού της Αντιπυρικής περιόδου 2017 και Παρουσίασης του έργου «Ψηφιακή Υπηρεσία Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς»

Στην Ημερίδα Απολογισμού της Αντιπυρικής περιόδου 2017 και Παρουσίασης του έργου «Ψηφιακή Υπηρεσία Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς» συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος παραβρέθηκε, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στον Απολογισμό της Αντιπυρικής περιόδου 2017 και την Παρουσίαση του έργου «Ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Τιτάνια.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον, την παρουσίαση της ημερίδας παρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιάννα Τσούπρα, ο Αντιπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Βυζάντιος, Ειδικός Σύμβουλος για εναέρια μέσα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος στην οποία αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου και ολοκληρώνοντας την ομιλία του αφιέρωσε τη φετινή αντιπυρική περίοδο στον αείμνηστο Δόκιμο Ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μόνο έτσι με έναν αντικειμενικό ρεαλιστικό απολογισμό μπορείς να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματα σου, γιατί δυστυχώς λόγω της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών δεν υπάρχει κανένα περιθώριο που ίσως υπήρχε πριν 15-20 χρόνια για να ξεκουραστούν οι δυνάμεις και να αναδιοργανωθούν, αλλά πρέπει με το που τελειώνει μια αντιπυρική περίοδος να ξεκινάς τα επόμενα βήματα, διότι κανένα περιθώριο χρόνου δυστυχώς δεν υπάρχει ».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τα αποτελέσματα, τουλάχιστον από πλευράς καμένων εκτάσεων, είναι τέτοια που πραγματικά θα έλεγα ότι καθορίζουν αυτή τη χρονιά ως επιτυχημένη ».

Τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού έργου για την αντιπυρική περίοδο του 2017 παρουσίασε η Αξιωματικός του Ε.Σ.Κ.Ε. Επιπυραγός Ζησούλα Ντάσιου. Ο Αντιπύραρχος Αριστοτέλης Παπαδόπουλος Αξιωματικός του Ε.Σ.Κ.Ε. παρουσίασε την επίδραση του καιρού στις πυρκαγιές της αντιπυρικής περιόδου 2017 στη χώρα μας και τέλος ο Διευθυντής Δ.Α.Ε.Ε. Αντιπύραρχος Χρήστος Καλογερόπουλος παρουσίασε τον απολογισμό του ανακριτικού έργου.

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την παρουσίαση του έργου «Ψηφιακή Υπηρεσία Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς».

Ο κ. Φιλιππάκος με το πέρας της εκδήλωσης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του, για τα αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας ότι:

«Είμαι πεπεισμένος ότι μέσα από τη στενή συνεργασία ανάμεσα στα Σώματα Ασφαλείας, τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και όλους τους εθελοντές, έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τις πυρκαγιές και τις διάφορες φυσικές καταστροφές που παρουσιάζονται. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Πολιτική Προστασία, στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, και σε όλους τους άνδρες και γυναίκες Πυροσβέστες, που βρίσκονται σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα, αντιμετωπίζοντας κάθε κρίσιμο περιστατικό με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό».