Δελτία Τύπου

Στην Τελετή Αγιασμού των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών

 

Στην Τελετή Αγιασμού των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (29-10-2017) στη Νεάπολη Λακωνίας, με αφορμή τη μεταστέγαση στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών.

Την τελετή Αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, παρουσία του κ. Φιλιππάκου και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου Υποστρατήγου Δημητρίου Τριγώνη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βοιών, στεγάζεται πλέον σε έναν καινούργιο χώρο, κατάλληλο για Αστυνομική Υπηρεσία, ο οποίος διασφαλίζει τόσο τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, όσο και τις προϋποθέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούνται στο σύνολο τους, από ισόγειο τμήμα συνολικής επιφάνειας 140 τ.μ. περίπου και τμήμα υπογείου συνολικής επιφάνειας 100 τ.μ. περίπου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις (4) στεγασμένοι χώροι στάθμευσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου Ελαφονήσου κ. Ευσταθία Λιάρου, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Διευθυντές σχολικών μονάδων και κάτοικοι της περιοχής.

Με το πέρας της τελετής αγιασμού, ο κ. Φιλιππάκος τόνισε σε χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων:

«Είμαι ευτυχής που έχω σήμερα τη δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας, την χαρά και την ικανοποίηση, για τη μεταστέγαση σε σύγχρονο κτήριο, του νέου Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, που καταφέραμε να επιτύχουμε με τη βοήθεια όλων.  […]

Θέλω να συγχαρώ θερμά και να ευχαριστήσω, τον Υπουργό μας τον κύριο Νίκο Τόσκα, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και φίλο μου, Δημήτρη Αναγνωστάκη, αλλά και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για τους επιτυχείς σχεδιασμούς της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από δημοκρατικές, ανοικτές διαδικασίες και διαβούλευση, λαμβάνοντας υπόψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. […]

Θεωρώ πως έγινε μια πολύ σωστή δουλειά. Κατάγομαι από τη Λακωνία, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει σε αυτόν τόπο και παράλληλα προέρχομαι από τους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Είχαμε στο παρελθόν ακούσει πολλές υποσχέσεις, ότι θα δίδονταν λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης του κτηρίου του παλιού Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, αλλά τίποτε δεν υλοποιήθηκε.

Όλοι μαζί συνεργαστήκαμε αυτό το διάστημα και καταφέραμε να δώσουμε λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα που παρεμπόδιζε την εύρυθμη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος. Το νέο κτήριο στεγάζεται σε έναν σύγχρονο χώρο, κατάλληλο για Αστυνομική Υπηρεσία, διαθέτοντας τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ικανό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες, με σύγχρονους χώρους κράτησης, ανταποκρινόμενοι στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. […]

Παράλληλα, καταφέραμε τα τελευταία δύο χρόνια να ενισχύθουν οι Υπηρεσίες του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, σε ανθρώπινο δυναμικό, και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Όπως θυμάστε, πέρυσι τον Μάιο, πετύχαμε τη δωρεά ταχύπλοου σκάφους στο Λιμεναρχείο της Νεάπολης, το οποίο βοήθησε σε μεγάλο βαθμό το έργο του Λιμενικού Σώματος, στο κομβικό αυτό σημείο της Λακωνίας.

Ας μην ξεχνάμε ακόμη, και τον εφοδιασμό με ανάλογο σκάφος, λίγους μήνες μετά, του Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασιάς, το οποίο συνέβαλε ουσιαστικά στο έργο της λιμενικής αστυνόμευσης. […]

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, έχει όραμα και προοπτική, δεν επαναπαυόμαστε, πιστεύουμε στις δυνατότητες των πολιτών της περιφέρειας,  και θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε τη στήριξή μας για να προοδεύσει αυτός ο τόπος ακόμη περισσότερο, γιατί το αξίζει. [..]

Είμαι πεπεισμένος ότι οι Αστυνομικοί που εργάζονται στο νέο Αστυνομικό Τμήμα Βοιών, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία, μέσα από σύγχρονες υποδομές, με τον ίδιο ωστόσο επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στα καθήκοντα σας, καλή δύναμη και κάθε προσωπική ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας, και σας προτρέπω να είστε αρωγοί στα προβλήματα των πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύει η πατρίδα μας και να είστε σίγουροι ότι θα σας το ανταποδώσουν πολλαπλάσια.»