Ανακοινώσεις

28 Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΆΚΟΣ

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, στο 28ο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του 28ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2017, στην πόλη της Καλαμάτας, εκφράζοντας τις προσδοκίες και τις αγωνίες των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως πιστά αποτυπώθηκαν και στο κεντρικό του σύνθημα «Με όραμα και ελπίδα».

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, εκπρόσωποι Κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και πλήθος Αξιωματικών και λοιπού αστυνομικού προσωπικού από όλη τη χώρα.

Ο κ. Φιλιππάκος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού, δε μπόρεσε να παρευρεθεί στις εργασίες του Συνεδρίου και για αυτό το λόγο οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανέγνωσαν επιστολή – χαιρετισμό του, που ανέφερε τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Λυπάμαι πραγματικά, που δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, που δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην τελετή έναρξης των εργασιών του 28ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.

Όπως γνωρίζετε, προέρχομαι από την Ελληνική Αστυνομία, έχω ζήσει στον χώρο αυτό 40 χρόνια, και χαίρομαι βαθιά, όταν βλέπω στη διάρκεια των ετών, πως οι Έλληνες Αστυνομικοί εξελίσσονται, διεκδικώντας τα αυτονόητα στο εργασιακό τους περιβάλλον και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία, με υπευθυνότητα και σεβασμό στο καθήκον, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Οι συγκυρίες που βίωσε η Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, ήταν ομολογουμένως πολύ δύσκολες. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία ένα άνευ προηγουμένου προσφυγικό – μεταναστευτικό ρεύμα, που αναγνωρίστηκε διεθνώς, αλλά ανταποκριθήκαμε θετικά και στην εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι διαρκή.  Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως τόσο η Πολιτική, όσο και η Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας, είναι στο πλευρό σας. Στηριζόμαστε σε εσάς και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Κάθε επιτυχία μας, προκύπτει μέσα από σκληρή προσπάθεια, εργατικότητα, ταυτόχρονα με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας. Και για αυτό το λόγο επιμένω, πως παρά τις αντιξοότητες, προχωράμε μπροστά και είναι αλήθεια πως έχουμε διαχειριστεί αποτελεσματικά πολύ κρίσιμες καταστάσεις και προς όφελος της κοινωνίας.

Ως απόστρατος Αξιωματικός, πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια, όντως έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν στο χώρο της Αστυνομίας. Από τη θεσμική μου θέση ως Γενικός Γραμματέας, θα κάνω ότι μπορώ, για να στηρίξω τον αγώνα σας, για να κερδίσουν οι Έλληνες Αστυνομικοί, αυτά που τους αξίζουν.

Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς, για το έργο σας και τους αγώνες σας, όλα αυτά τα χρόνια, για την βελτίωση της υπηρεσιακής κατάστασης των Αστυνομικών και ειδικότερα των Αξιωματικών, και να ευχηθώ σε όλους σας υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία.

Με εκτίμηση

Τζανέτος Φιλιππάκος»