Ανακοινώσεις

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας»

Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΆΚΟΣ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2017

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας»

Με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, επιδεικνύουμε με τον προσήκοντα σεβασμό, τιμή και ευγνωμοσύνη στο Σώμα, για την προσφορά του, στην πατρίδα και την κοινωνία.

Με την «Ημέρα της Αστυνομίας» τιμούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς, αλλά και το πολιτικό προσωπικό του Σώματος, οι οποίοι όλοι μαζί εξασφαλίζουν καθημερινά την ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη.

Είμαι κοινωνός των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς προέρχομαι από αυτόν τον χώρο, και γνωρίζω από πρώτο χέρι την καθημερινή μάχη σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι συγκυρίες που βίωσε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολες. Ωστόσο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και σεβασμό στο καθήκον.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια καταφέραμε να διαχειριστούμε με επιτυχία, ασύλληπτες σε μέγεθος προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, που δεν είχαν προηγούμενο στα χρονικά της σύγχρονης Ευρώπης. Όλοι μαζί, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και οι απλοί πολίτες, στηρίξαμε με αυταπάρνηση και σεβασμό τους ανθρώπους αυτούς, που εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους, και αντιμετωπίσαμε με ευαισθησία το δράμα που βίωσαν.

Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος και καταγωγής, αποτελεί ύψιστο καθήκον όλων μας, για την εξασφάλιση μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Αστυνομικοί αποδεικνύουν καθημερινά ότι μάχονται και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, όλα εκείνα τα φαινόμενα, που έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις αξίες, τις αρχές και τον πολιτισμό μας.
Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας, και όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, μέσα από σκληρή δουλειά και διαρκείς προσπάθειες, βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του πολίτη, εδραιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες με απόλυτο σεβασμό στα συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα του κάθε πολίτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελληνική Αστυνομία, για όλους τους επιτυχείς και αποτελεσματικούς χειρισμούς και δράσεις της, απολαμβάνει σήμερα, υψηλής δημοτικότητας, που υπερβαίνει το 70% στο σύνολο των πολιτών, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την ευνομία στην πατρίδα μας, αναγκαίες προϋποθέσεις για το μέλλον των παιδιών μας.

Οι προσπάθειες αυτές, δεν θα σταματήσουν, θα συνεχιστούν με το ίδιο σθένος και την ίδια αποτελεσματικότητα, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου και την εδραίωση μίας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης Αστυνομίας και Πολιτών. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, με την ίδια πίστη, και για έναν επιπλέον λόγο, σεβόμενοι και τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών, που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια και την ευνομία.

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, στηριζόμαστε όλοι στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για αυτό και εργαζόμαστε συστηματικά για την επίλυση των προβλημάτων του, ώστε να του εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Η αλληλεγγύη, η σύμπνοια και η κοινή προσπάθεια, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις, τόσο για την προσωπική μας αυτοβελτίωση, όσο και για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Ολοκληρώνοντας, θέλω από καρδιάς να ευχηθώ χρόνια πολλά και υγεία, σε όλους εσάς, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τις οικογένειές σας, και πάνω από όλα καλή δύναμη.