Δελτία Τύπου

Στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης

Στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων σε συνεργασία με το Δήμο Bάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με την πιστοποίηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από Εισηγητές – Εκπαιδευτές της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, του Ερυθρού Σταυρού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Το Σχολείο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, των Ενόπλων Δυνάμεων, τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος, της σχολής Ιnternational Divers Diving School, της Δασοπροστασίας Παπάγου, της Lifeguard Hellas, της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR 312, της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας, του Ερυθρού Σταυρού, του Μετεωρολόγου Αναστάσιου Αρνιακού, και άλλων εθελοντικών ομάδων με πανελλαδική δράση και δικτύωση.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης , Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σωτηρόπουλος ο οποίος και συμμετείχε ενεργά σε όλη την εκπαίδευση του Σεμιναρίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσος Αναγνωστόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γιάννης Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας Δρ. Ασπασία Καραμάνου η οποία ήταν και εισηγήτρια της εκπαίδευσης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων κ. Γεώργιος Τσιπριάνης, o Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, Γεώργιος Περράκης και πλήθος εκπαιδευόμενων.

Ο κ. Φιλιππάκος, με το πέρας της άσκησης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στη σημερινή άσκηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Σεμιναρίου εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης , και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ανάλυσης – Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, σε συνεργασία όλους τους αρμόδιους Φορείς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΕΚΑΒ, και του Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιεί αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο, με στελέχη εκπαιδευμένα και με σύγχρονο εξοπλισμό.

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων υποστηρίζει τέτοιου είδους ασκήσεις, για την εκπαίδευση και ενημέρωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να διατηρείται και να ενισχύεται η ετοιμότητας τους, στην αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, που προκύπτουν από ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές.

Παράλληλα, μέσα από τέτοιες ασκήσεις, όπως η σημερινή, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, διατηρώντας υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού.

Το σεμινάριο που καλείστε να φέρετε εις πέρας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά  ταυτόχρονα με μεγάλη κοινωνική προσφορά και αναγνώριση. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Εύχομαι σε όλους τους συντελεστές και τους συνδιοργανωτές της σημερινής άσκησης, γόνιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα και είμαι σίγουρος ότι η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων θα συνεχίσει και στο μέλλον με επιτυχία αντίστοιχες χρήσιμες εκπαιδευτικές δράσεις.»