Δελτία Τύπου

Στη γιορτή των 80 χρόνων του Α.Ο. Χαϊδαρίου

Στη γιορτή των 80 χρόνων του Α.Ο. Χαϊδαρίου συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, συμμετείχε το Σάββατο (30-09-2017) στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση του Αθλητικού Ομίλου Χαϊδαρίου, κατά την οποία συνεχάρη και βράβευσε τους παράγοντες του Ομίλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Χαϊδαρίου και παρόντες στη μεγάλη γιορτή, κατά την οποία τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν άνθρωποι που έχουν «γράψει» την δική τους ιστορία με την φανέλα του ιστορικού συλλόγου, ήταν και πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες της πόλης, σε μια βραδιά που έκλεισε υπό τους ήχους της «Αθηναϊκής Κομπανίας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος απένειμε πλακέτα, στη μνήμη του πρώτου προέδρου του συλλόγου Σάββα Αθανασιάδη, ενώ βραβεύσεις έκαναν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, Ελένη Αυλωνίτου, οι Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Β’ Αθηνών, Άννα Καραμανλή και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Φιλιππάκος απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο ιστορικός αυτός όμιλος του Χαϊδαρίου αποτελεί σύμβολο της πόλης μας, και είμαι προσωπικά υπερήφανος τόσο για το λαμπρό παρελθόν του, όσο και για την σπουδαία πορεία του.

Ο όμιλος μέσω της ομάδας έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις στο χώρο του αθλητισμού. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται και εκατοντάδες αθλητές, που προπονούνται από επαγγελματίες προπονητές υψηλού επιπέδου.

Θέλω να σταθώ και σε μία άλλη διάσταση του Ομίλου, που ξεπερνά, επιτρέψτε μου να πω τα στενά όρια του Δήμου μας. Θέλω να σταθώ και στη διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, που επέδειξε ο Όμιλος, με την κίνηση του πέρυσι να εντάξει στο δυναμικό της Ομάδας, δύο πρόσφυγες από το Χώρο Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Μέσα από τέτοιες συγκινητικές, αλλά και συμβολικές πρωτοβουλίες, ο Όμιλος έστειλε ένα μήνυμα για την ένταξη των ανθρώπων αυτών στο κοινωνικό σύστημα του κράτους που τους φιλοξενεί και παράλληλα απέδειξε ότι στον αθλητισμό, καθένας που θέλει να αγωνιστεί, πρεσβεύοντας το ιδανικό της άμιλλας, δεν μπορεί να επιδέχεται διακρίσεων.

Εύχομαι σε όλους σας να συνεχίσετε με την ίδια ευαισθησία, παράγοντας ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και δράσεις, και να προσφέρετε κίνητρα σε όλους τους νέους για το «ευ αγωνίζεσθαι».

Οι Έλληνες έχουμε ευγένεια ψυχής και υψηλά ιδανικά και αυτό που αξίζει είναι η διάπλαση ανθρώπων με αξίες και αρχές, με αλληλεγγύη, με ανθρωπισμό και ευγενή άμιλλα.

Είμαι κάτοικος του Χαϊδαρίου εδώ και 45 χρόνια, είναι τιμή μου να μοιράζομαι αυτές μου τις σκέψεις, με όλους εσάς τους συμπολίτες μου και θέλω να ευχηθώ στον Αθλητικό Όμιλο να έχει πάντα υψηλές νίκες και να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους, όπως όλα αυτά τα χρόνια.

Χρόνια πολλά και πάλι»