Δελτία Τύπου

Γιορτή Έναρξης της Αλιευτικής Περιόδου στο Κερατσίνι

Γιορτή έναρξης της Αλιευτικής Περιόδου στο Κερατσίνι - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τζανέτος Φιλι

Στη γιορτή έναρξης της αλιευτικής περιόδου στο Κερατσίνι παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, παραβρέθηκε την Κυριακή (1-10-2017) στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, όπου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου για τις μηχανότρατες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΟΚΑΑ Μιχάλη Μυτιλινάκη, στέλνοντας το μήνυμα στους καταναλωτές, ότι τα αλιεύματα που διακινούνται από την Ιχθυόσκαλα είναι απολύτως ασφαλή.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων για την παροχή βοήθειας (τροφής) προς αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη μετατροπή των ωφελούμενων από τις δράσεις σε οικονομικά ενεργές μονάδες, μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του, ο κ. Φιλιππάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία εποχή που η πατρίδα μας και το Ελληνικό Δημόσιο έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ την υγιή επιχειρηματικότητα, ο ρόλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, καθίσταται περισσότερο κρίσιμος από ποτέ.

Χαίρομαι πολύ που με αφορμή την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου βρίσκομαι σήμερα εδώ. Οι συνθήκες αλλάζουν, το νέο εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί εκσυγχρονισμό, απαιτεί επικαιροποίηση και διεύρυνση των γνώσεων, απαιτεί εξωστρέφεια. Και η σημερινή γιορτή κινείται ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση, της εξωστρέφειας.

Κεντρικός στόχος είναι φυσικά η αξιοποίηση του Εθνικού Προϊόντος και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στις παρεχόμενες από τον Οργανισμό υπηρεσίες.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους μία παραγωγική αλιευτική περίοδο και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας να συνεχίσει την παροχή βοήθειας και κοινωνικής προσφοράς σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, όπως το κάνει μέχρι σήμερα».

Τέλος στην ανωτέρω εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτές, δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.