Δελτία Τύπου

Επίσκεψη στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών στην Βόρεια Ελλάδα

Δομές Φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2017, Δομές Φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Φιλιππάκος είχε ενημερωτική συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Φώτιο Δομζαρίδη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Αθανάσιο Μαντζούκα.

Τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα συνόδευσαν στις κατά τόπους επισκέψεις ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας, και στις περιοχές αρμοδιότητας τους, οι ΓΕ.ΠΑ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης και Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Κυριακής (10-09-2017) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Δομές Φιλοξενίας, στους χώρους των Στρατοπέδων Τχη Γεώργιου Πελάγου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Αρματολού Κοκκίνου, στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας και στη συνέχεια, στην περιοχή Νέα Καβάλα του Κιλκίς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Δομές Φιλοξενίας, στα Λαγκαδίκια, στο Στρατόπεδο Βογιατζόγλου και στα Διαβατά στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Την Δευτέρα (11-09-2017) ο κ. Φιλιππάκος επισκέφτηκε χώρους φιλοξενίας, αρχικά στην Πρώην Γεωργική Σχολή Σερρών, έπειτα στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, στη συνέχεια στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Παρανεστίου Δράμας και τέλος στο πρώην Στρατόπεδο Ασημακόπουλου στην Καβάλα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, κ. Φιλιππάκος, στη διάρκεια των επισκέψεων του, είχε επαφές με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των Υπηρεσιών Ασύλου, με στρατιωτικούς, εκπροσώπους από ΜΚΟ, καθώς και όλους τους υπεύθυνους για τη λειτουργία των Δομών, και συζήτησε για θέματα που αφορούν στις συνθήκες διαμονής, υγιεινής και ασφάλειας.