Δελτία Τύπου

«Μουσικές Περιπολίες» της χορωδίας της Ελληνικής Αστυνομίας

«Μουσικές Περιπολίες»
παρουσίασε χθες η χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας

Τις «Μουσικές Περιπολίες», μια πρωτότυπη μουσική παράσταση παρουσίασε χθες (Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017) η χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Το μουσικό έργο περιελάμβανε αποσπάσματα γνωστών τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών, με την ξεχωριστή ερμηνεία της νεοσυσταθείσας χορωδίας του Σώματος και την ενορχήστρωση μελών της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, που πλαισιώθηκε και από άλλους αστυνομικούς-μουσικούς.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, στο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι ανάμεσα στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στις οικογένειες τους, που πάντα στηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Είναι μια πολύ όμορφη μέρα, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας το έθεσε με σαφήνεια, με ευαισθησία, με αγάπη για τον ένστολο και τον πολίτη. Κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Μια ακόμη εκδήλωση που αποδεικνύει την εξωστρέφεια του Σώματος, το άνοιγμα προς τους πολίτες και την κοινωνία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό ήταν πάντα το ζητούμενο. Ο κύριος Αρχηγός έχει αποδείξει πολλές φορές στη διάρκεια της θητείας του ότι η Αστυνομία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και μέσα από πολιτισμικού χαρακτήρα δράσεις και εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις που αποδεικνύουν ότι πίσω από τις αστυνομικές στολές υπάρχουν ευαίσθητοι άνθρωποι, που αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, μέσα από τους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, σήμερα η χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας, για πρώτη φορά -και αυτό είναι μια συγκινητική στιγμή- θα μας ταξιδέψει με όμορφα τραγούδια και μαγικές μελωδίες, αποδεικνύοντας και αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την πολύπλευρη πνευματική καλλιέργεια που διαθέτει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιτέλους ήρθε η ώρα να νιώσουν και οι πολίτες και η κοινωνία ότι η Αστυνομία, όπως πολύ σωστά είπε ο κύριος Αρχηγός, δεν είναι μόνο κατασταλτικό Σώμα, δεν ασχολείται μόνο με την εγκληματικότητα.

Όταν υπάρχουν τριγύρω μας τόσα νέα παιδιά με τόσο όμορφες φωνές, έτοιμες για τραγούδι, νομίζω πως τα λόγια περιττεύουν. Ας μη μακρηγορώ. Μια τέτοια βραδιά, που μας δίνεται η ευκαιρία για ένα μικρό διάλειμμα από τη δύσκολη καθημερινότητα, ας την εκμεταλλευτούμε και ας την απολαύσουμε. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, ας αφεθούμε σε στιγμές γεμάτες χρώμα και αισιοδοξία.

Θέλω να σας μεταφέρω και τις ευχές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για καλή διασκέδαση και εύχομαι να παρακολουθήσετε αυτή την βραδιά με καλή διάθεση και να την απολαύσετε.

Σας ευχαριστώ θερμά που με ακούσατε, καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες όμορφες βραδιές. Καλή διασκέδαση».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος (Λ.Σ.) Σταμάτιος Ράπτης, ο β’ Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Λιούκας, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμα ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Καμνής, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Αρχιφύλακας Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Κολοβός, επίτιμοι Αρχηγοί, εκπρόσωποι ενώσεων απόστρατων και απόστρατοι αστυνομικοί.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό με τις οικογένειές του, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και προκάλεσε τα κολακευτικά σχόλια από τους θεατές, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.