Δελτία Τύπου

Τελετή αγιασμού στις Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Ανδρέα

Τελετή Αγιασμού στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτο Φιλιππάκο, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την συνεισφορά του στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, το απόγευμα, στην τελετή αγιασμού στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για το φετινό καλοκαίρι.

Χοροστάτησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος – Αντιστράτηγος ε.α. Πατήρ Ιωάννης Κοκκώνης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της 6ης Αρχιερατικής Περιφέρειας Αθηνών, Πατήρ Νικόλαος Αργυρόπουλος.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του, με την απονομή τιμητικής πλακέτας, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κατά την περσινή θερινή περίοδο, ύστερα από προσωπικές του ενέργειες, πραγματοποιήθηκε δωρεά, που περιελάμβανε (1) πύργο παρατήρησης ναυαγοσώστη, (15) ομπρέλες θαλάσσης, (15) βάσεις ομπρελών, (30) ξαπλώστρες θαλάσσης και (15) τραπέζια.

Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Φιλιππάκου εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαμονής για τα παιδιά και τις οικογένειες του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού του Σώματος.

 

Ο κ. Φιλιππάκος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και τα παιδιά, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και η φυσική ηγεσία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι παρούσες στην τελετή αγιασμού των παιδικών Εξοχών.

Είναι λίγα τα παραδείγματα κατασκηνώσεων όπου η παράδοση χρόνων συναντά τα αιτήματα των καιρών και προσαρμόζεται σ’ αυτά, με σκοπό να βελτιώνεται και να βρίσκεται δίπλα στους κατασκηνωτές. Το ίδρυμα  “Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας”, είναι ένα από αυτά τα μέρη. Σε ένα μαγευτικό ευλογημένο περιβάλλον και φέτος, όπως και πολλές δεκαετίες πριν, θα φιλοξενήσει, αγόρια και κορίτσια, νέους και νέες, μικρά παιδιά και εφήβους , παιδιά του προσωπικού του Σώματος από όλη την Ελλάδα,  εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αλλά και ολόκληρες οικογένειες.

Η ζωή των παιδιών στις “Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας”,  αποτελεί μια εμπειρία που τα βοηθά και λειτουργεί θετικά στην ωρίμανση της προσωπικότητάς τους. Η επαφή με τη φύση και η συμβίωση με άλλα παιδιά, σε μια μικρή οργανωμένη κοινωνία που διέπεται από κανόνες, τους οποίους το παιδί πρέπει να τηρεί, προσφέρει στο παιδί νέα ερεθίσματα και το μαθαίνει να στηρίζεται στον εαυτό του.

Θέλω να συγχαρώ τόσο τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Ιδρύματος, όσο και το μόνιμο και αποσπασμένο προσωπικό για την ευσυνειδησία τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν σχεδόν έξι μήνες, ώστε να λειτουργήσουν όλα άψογα. Αλλά και για την βοήθεια και την ευκαιρία που προσφέρουν κάθε χρόνο σε δεκάδες παιδιά, στα παιδιά των Αστυνομικών, να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους, να μάθουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, να γίνουν πιο ανθεκτικά, να εκπαιδευτούν σε κανόνες και όρια, να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης και ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Μπακαλάρος, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό.

Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, καθώς και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό.

Επιπλέον παραβρέθηκαν, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, διατελέσαντες Πρόεδροι του Δ.Σ. και Διευθυντές του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», ο Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (Κ.Ε.Δ.Α) της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Νότιου Ευβοϊκού, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ραφήνας και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι την τρέχουσα θερινή περίοδο στις Παιδικές Εξοχές φιλοξενούνται παιδιά, από όλη την Ελλάδα, αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (εν ενεργεία και εν αποστρατεία), σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία.

Επίσης, φιλοξενούνται παιδιά προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και παιδιά αστυνομικών από την Κύπρο.