Δελτία Τύπου

Ορκωμοσία Νέων Ανθυποπυραγών Πυροσβεστικού Σώματος

Ορκίστηκαν οι νέοι Ανθυποπυραγοί του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στην τελετή αποφοίτησης των 30 νέων Ανθυποπυραγών της 42ης Εκπαιδευτικής σειράς, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Κάτω Κηφισιά.

Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς παρέδωσε η Α.Ε. o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχου Σπυρίδωνος Βαρσάμη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο εκπρόσωπος της μείζονος Αντιπολίτευσης Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, η βουλευτής του Σύριζα Χαρά Καφαντάρη ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και βουλευτές: η Ελένη Αυλωνίτου από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το Κ.Κ.Ε., ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος από το Ποτάμι, ο Χάρης Θεοχάρης ανεξάρτητος βουλευτής, ο Ευστάθιος Ανθόπουλος από τους ΑΝ.ΕΛ., ο Απόστολος Ψωμάς από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Ιωάννα Τσούπρα και ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Δημήτριος Λιανός.

Επίσης παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου ως εκπρόσωπος του Γ.Ε.ΕΘ.Α, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α.,  ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Σεραφείμ Αθανασίου, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πάτρας Υποστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, οι Διευθυντές Υγειονομικής Υπηρεσίας Π.Σ., του Κ.Ε.Π.Π. και του 199 ΣΕΚΥΠΣ, οι Διοικητές Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αντιπροσωπείες των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγήτριες και καθηγητές της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.

Στην τελετή χοροστάτησαν ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, καθώς και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.