Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η 20η Ιουνίου έχει ορισθεί και τιμάται από το 2001, σαν Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Τα τελευταία χρόνια, είναι εκατομμύρια οι πρόσφυγες που προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια της ειρηνικής ζωής που είχαν κάποτε. Όσο κι αν διαφέρουν μεταξύ τους αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχει κάτι που τους ενώνει: η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Στην ελπίδα αυτή βασίζονται για να επιβιώσουν, να βρουν προστασία και να μπορέσουν μια μέρα να χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες.

Να βρουν ένα ασφαλές λιμάνι, όπου θα μπορούν να επουλώσουν τα τραύματά τους ψυχικά και σωματικά, αυτοί και τα παιδιά τους.

Κατά τη διάρκεια του κοπιαστικού και γεμάτου κινδύνους ταξιδιού τους από την καταπίεση και τις διώξεις, στο άσυλο και την προστασία, και τελικά σε έναν τόπο που θα μπορούν να αποκαλούν «πατρίδα», οι πρόσφυγες δείχνουν απίστευτη δύναμη, κουράγιο και αποφασιστικότητα.

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ας μην ξεχνάμε ότι οποιοσδήποτε από μας θα μπορούσε να αναγκαστεί κάποια μέρα να χτυπήσει την πόρτα ενός ξένου, ελπίζοντας να βρει ένα ασφαλές και φιλικό καταφύγιο. Πρέπει να δεχτούμε τους πρόσφυγες με τον ίδιο τρόπο που θα θέλαμε να φερθούν σε εμάς αν ήμασταν στη θέση τους.