Δελτία Τύπου

Εκδήλωση του Ομίλου «Φίλοι Αστυνομίας Αθηνών»

 

 

Εκδήλωση του Ομίλου «Φίλοι Αστυνομίας Αθηνών» προς τιμή πολύτεκνων Αστυνομικών

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Όμιλος «Φίλοι Αστυνομίας Αθηνών» (Ο.Φ.Α.Α.), το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στην Εκάλη, για να τιμήσει οικογένειες τρίτεκνων και πολύτεκνων Αστυνομικών.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονα και απονεμήθηκαν οικονομικές ενισχύσεις σε 269 τρίτεκνους και πολύτεκνους αστυνομικούς.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσα σας σήμερα, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος “Φίλοι Αστυνομίας Αθηνών”, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια στηρίζει και ενισχύει τη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, πράγμα το οποίο πολλοί συνάδελφοι μας, δυστυχώς, δεν το γνωρίζουν.

Κι αυτό συμβαίνει, γιατί ο Όμιλος και τα μέλη του, λειτουργούν με σεμνό, διακριτικό και υπεύθυνο τρόπο, προσφέροντας σημαντικό έργο στους Αστυνομικούς του Λεκανοπεδίου, που χρήζουν ενίσχυσης.

Υπήρξα και εγώ Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπηρέτησα με αφοσίωση το Σώμα, επί 35 συναπτά έτη και όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας γνωρίζω πολύ καλά τις δράσεις του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Αθηνών, σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Τόσο ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας Αθηνών, όπως και όλοι οι άλλοι Όμιλοι Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, με τις ποικίλες δράσεις τους, προβάλουν το έργο του Σώματος και παράλληλα στηρίζουν τους Αστυνομικούς μας.

Εσείς τα μέλη του Ομίλου, είστε φίλοι της μεγάλης οικογένειας της Ελληνικής Αστυνομίας, δείχνετε έμπρακτα τη στήριξη και το ενδιαφέρον σας στις Ελληνίδες και τους Έλληνες Αστυνομικούς, στις οικογένειες τους, στα παιδιά τους.

Για αυτό το λόγο, αφενός από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας του Σώματος, την οποία εκπροσωπώ σήμερα, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και με την ιδιότητα του απόστρατου Αστυνομικού, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, για την ανιδιοτελή και σεμνή προσφορά σας.

Αρκεί να αναλογιστούμε ορισμένες από τις δράσεις του Ομίλου, όπως την ηθική, υλική και οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των πεσόντων αστυνομικών, αλλά και την ενίσχυση των τρίτεκνων και πολυτέκνων οικογενειών των Αστυνομικών.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, για να εκφράσουμε την υποστήριξη και την αγάπη μας, προς τις 269 οικογένειες πολύτεκνων αστυνομικών. Όπως γνωρίζετε, ζούμε σε δύσκολες εποχές, για αυτό και θεωρείται επιτακτική η ανάγκη για την ύπαρξη αξιών και αρετών, όπως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.

Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός εργάζονται με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το έργο όμως που επιτελούν προς την κοινωνία, τον πολίτη και την πατρίδα μας γενικότερα είναι ύψιστης σπουδαιότητας.

Το επάγγελμα του Αστυνομικού, ιδίως στις μέρες μας, δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Αστυνομικός έρχεται αντιμέτωπος με κάθε μορφής εγκληματικότητας στην καθημερινότητά του. Ταυτόχρονα όμως ο Αστυνομικός είναι και γονιός. Και οι περισσότεροι από όσους είστε σήμερα εδώ, είστε πολύτεκνοι. Και είναι ακόμα πιο απαιτητικό, για τις γυναίκες Αστυνομικούς, να συνδυάζουν την υπηρεσιακή τους καθημερινότητα, με τις ευθύνες του σπιτιού τους και των παιδιών τους.

Τα παιδιά όμως είναι το μέλλον μας, είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Όλοι εμείς, που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, είμαστε υπερήφανοι για τους «φίλους» μας, που μας συνδράμουν και μας στηρίζουν και για αυτό το λόγο εκφράζουμε ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη μας στον Όμιλο.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, αγαπητοί φίλοι και φίλες, μέλη του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Αθηνών, για τη στήριξη και την αγάπη σας».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στο χαιρετισμό του, εξέφρασε επίσης θερμές  ευχαριστίες για το υψηλό έργο που ο Όμιλος «Φίλοι  Αστυνομίας Αθηνών» επιτελεί επί 72 χρόνια, προσφέροντας παράλληλα τιμητική πλακέτα.

Η Πρόεδρος του Ομίλου, Αικατερίνη Καλαμαράκη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε τον θαυμασμό της προς τους πολύτεκνους Αστυνομικούς που πέρα από το δύσκολο έργο που επιτελούν, έχουν βαθιά μέσα τους ριζωμένο το θεσμό της οικογένειας. Κλείνοντας την ομιλία της, η Πρόεδρος έδωσε την υπόσχεση ότι ο Όμιλος θα βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα Αστυνομικό και την οικογένειά του, προσφέροντας κάθε δυνατή υλική και ηθική συμπαράσταση.