Παρουσίες

Παλαιολόγεια 2017 – Εκπρόσωπος Κυβέρνησης

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε στο Μυστρά την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στα «Παλαιολόγεια 2017», τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ειδικότερα, στον αρχαιολογικό χώρο της τοπικής κοινότητας του Μυστρά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι και επίτιμος δημότης Σπάρτης.

Κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου, ο Δήμος Σπάρτης τιμά τον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους μαζί με αυτόν πεσόντες, διοργανώνοντας κύκλο θρησκευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην ιστορική έδρα του Δήμου και στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο Τζανέτος Φιλιππάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η 29η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τον Ελληνισμό και το ουσιαστικό νόημα αυτής της επετείου, μέσα από την αυτοθυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, μας επιβάλλει την αυτογνωσία και την κριτική σκέψη. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να μελετά και να διατηρεί την ιστορική του μνήμη και να τη μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα και φάρο ομόνοιας και αδελφοσύνης για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».