Δελτία Τύπου

Επίσκεψη σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, που εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία ως Ειδικοί Φρουροί

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου στους εκπαιδευόμενους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, που εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία ως Ειδικοί Φρουροί

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, τους ενενήντα εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Ο κ. Φιλιππάκος ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο Παναγιώτη Κορδολαίμη, τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχο Αναστάσιο Μανιάτη και τον Υποδιοικητή, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μάριο Βασιλακόπουλο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς, και μέσα από την ιδιότητα του, ως Τακτικού Καθηγητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, τόνισε τη σημασία του εκπαιδευτικού προγράμματος που εστιάζει σε ιδιαίτερης αξίας γνωστικά αντικείμενα, όπως:

  • σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
  • διαφύλαξη των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων,
  • επαγγελματική αγωγή και δεοντολογία,
  • κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας, και
  • θέματα συνδρομής προς τους πολίτες

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος, συνεχάρη τον Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας και τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, για το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν και εξέφρασε την ικανοποίηση του προς τους εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς για την προσήλωσή τους στην εκπαίδευση τους, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι με το πέρας του συνόλου της εκπαίδευσης, θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα απαιτητικά τους καθήκοντα.