Παρουσίες

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη την Δευτέρα 08-05-2017 σε επίσημη εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, που φέτος ήταν αφιερωμένος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση

Επιπλέον, στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Κατά την 8η Μαΐου αναγνωρίζεται διεθνώς η ανεξάντλητη συμβολή και τα σπουδαία επιτεύγματα των εκατομμυρίων εθελοντών και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, οι οποίοι κάθε μέρα με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν την αταλάντευτη δέσμευση του Κινήματος στον σεβασμό και την προστασία κάθε ανθρώπου.

Στην κ. Βαρδινογιάννη απονεμήθηκε η Ειδική Ανώτερη Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Κλάδου Δάφνης. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός ευχαρίστησε από καρδιάς την κ. Βαρδινογιάννη για ό,τι έχει επιτύχει στο πεδίο της ανθρωπιστικής προσφοράς.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO εξέφρασε τη χαρά της και την ιδιαίτερη τιμή που της έγινε με την απονομή του βραβείου του Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού  οργανισμού στον κόσμο. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που έθεσε το μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο του Συλλόγου «Ελπίδα» αποδεικνύοντας ότι «ο ανθρωπισμός βρίσκεται γαντζωμένος στην ελληνική ψυχή», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, που ήταν αφιερωμένος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, τιμήθηκαν οι εθελοντές και των τριών Τομέων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών) στο πρόσωπο τριών εκπροσώπων τους, έναν από κάθε τομέα, που ξεχώρισαν για τη δράση τους. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξήρε «τα αειθαλή νιάτα του εθελοντισμού που έδωσαν και στο προσφυγικό τη μάχη από την πρώτη γραμμή, πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Κινήματος, και επιβεβαίωσαν ότι στα 140 χρόνια λειτουργίας του στην χώρα μας, ο Ε.Ε.Σ. αποτελεί το παράδειγμα αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, που θα πορεύεται πάντα δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο».

Στην εκδήλωση που παρουσίασε η έγκριτη δημοσιογράφος Ελένη Χρονά, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ενώ προβλήθηκαν βίντεο με μηνύματα των Ευρωπαίων Επιτρόπων Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστου Στυλιανίδη.

Πέραν του κ. Φιλιππάκου, παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, Βουλευτές, Πρέσβεις ξένων χωρών, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), εκατοντάδες εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλη των Περιφερειακών Διοικητικών Συμβουλίων, που κατέφτασαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας σε ένδειξη σύμπνοιας και ενότητας.