Παρουσίες

Έκθεση Ζωγραφικής με Θέμα: “Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 08-04-2017, με επιτυχία η εκπαιδευτικού χαρακτήρα, έκθεση ζωγραφικής με θέμα “η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”, που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Το Σάββατο, τελευταία ημέρα λειτουργίας της, επισκέφθηκαν την έκθεση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Ο κ. Τόσκας από κοινού με τον κ. Φιλιππάκο, συνεχάρησαν όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στο σχεδιασμό και υλοποίηση της έκθεσης και παρατήρησαν προσεκτικά τις δημιουργίες των μικρών παιδιών και τα μηνύματα τους.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ακόμη, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, άλλοι Αξιωματικοί και ο Γενικός Διευθυντής της “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” Γιώργος Καλούδης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση ζωγραφικής ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 21 Μαρτίου 2017, με ελεύθερη είσοδο, στο εμπορικό κέντρο “Golden Hall” (Λεωφόρος Κηφισίας 37-A, Μαρούσι).

Καθ’ όλη τη διάρκειά της, εκατοντάδες παιδιά συνοδευόμενα από γονείς και εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να δουν τις παιδικές δημιουργίες, να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες με θέμα την οδική ασφάλεια.

Η έκθεση ζωγραφικής πρόκειται να φιλοξενηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε άλλους μικρούς μας φίλους να την επισκεφθούν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην έκθεση ο κ. Φιλιππάκος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα παιδιά με τις δημιουργίες τους μας δείχνουν το δρόμο για την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Σήμερα καταφέραμε να δούμε μέσα από τα μάτια των μικρών μας φίλων το άγχος, την αγωνία, αλλά πάνω απ’ όλα την υπευθυνότητά τους  και φυσικά τις συμβουλές τους, ώστε όλοι εμείς «οι μεγάλοι» να οδηγούμε πιο προσεκτικά,  τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για τη μείωση του αριθμού των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. Και σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να θυμίζουμε καθημερινά στο εαυτό μας ότι το ζητούμενο δεν είναι άλλο, από το να γυρνάμε όλοι ασφαλείς στο τέλος της ημέρας, σπίτι, στους αγαπημένους μας ανθρώπους. Και τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους αυτό ακριβώς μας υπενθύμισαν με τον πιο όμορφο τρόπο. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης  σ την Ελληνική Αστυνομία και την «Συμμαχία για την Ελλάδα».