Δελτία Τύπου

Απονομή Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στους Σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Παρουσία στην απονομή Μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της 20ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (07.04.2016) το μεσημέρι, κατά την οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απένειμε Μεταπτυχιακά διπλώματα στους τριάντα έξι (36) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 20ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Σπουδαστές ήταν Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Ομιλίες εκφώνησαν ο Υπουργός κ. Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Παρέστησαν επίσης, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης  Ανδρικόπουλος και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Παραβρέθηκαν, επίσης, η Βουλευτής Αικατερίνη Παπακώστα, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλειος Λεβέντης, ο Βουλευτής Χρήστος Κατσώτης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ο Ευστάθιος Ανθόπουλος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Α’ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η Χριστίνα Μελετιέ, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης.

Στην τελετή παρέστησαν, ακόμα, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Σκανδαλάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και συγγενείς των αποφοίτων.

Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.