Δελτία Τύπου

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

 

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στη Σπάρτη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Φιλιππάκος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην πόλη της Σπάρτης στις επετειακές εκδηλώσεις.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σπάρτη το Σάββατο στις 25-03-2017, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας. Ακολούθησε στη συνέχεια  η Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο παρουσία των Αρχών του τόπου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος,, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Νικόλαος Κουφός, συγγραφέας και διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.


Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης  οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος,  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος  Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης,  Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων  και αντιπροσωπείες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης κ.α.

Με το πέρας της δοξολογίας, η αντιπροσωπεία των επισήμων μετέβη στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου ο κ. Φιλιππάκος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, από κοινού με τους υπόλοιπους επισήμους, καθώς και πλήθος κόσμου.

Με το τέλος της παρέλασης ο κ. Φιλιππάκος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή μέρα έρχεται στη μνήμη μας γιατί έχουμε γράψει σελίδες δόξης ως Ελλάδα. Πρέπει όμως να πάρουμε κι ένα μήνυμα. Το μήνυμα της ενότητας του Ελληνικού λαού. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες, όταν ήταν ενωμένοι, πάντοτε πέτυχαν στην μακρά διαδρομή τους, ενώ όταν διχασμένοι δυστυχώς είχαμε εθνικές συμφορές. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία προχώρησαν μαζί και κράτησαν την Ελλάδα όρθια. Θέλω να πιστεύω ότι σε μια δύσκολη καμπή της Ιστορίας μας, σήμερα που η Πατρίδα μας περνάει δύσκολα, πρέπει όλοι οι  Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να βάλουμε πάνω από όλα την Πατρίδα μας και τους Έλληνες.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες  χρόνια πολλά και σε όλους τους Λάκωνες  επίσης  χρόνια πολλά.  Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή γενικότερα, καθώς και την Περιφέρεια για τις άριστες, τις εξαιρετικά  οργανωμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

 Χαρήκαμε τα παιδιά μας, χαρήκαμε τους Λάκωνες, τους Σπαρτιάτες και πραγματικά φεύγω με περισσότερες δυνάμεις, ενθουσιασμένος  από αυτήν την εμπειρία που είχα στην Πατρίδα μας την Λακωνία. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο λοιπόν, συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο , συγχαρητήρια στην Περιφέρεια, συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση».