Παρουσίες

Στο μνημόσυνο για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργιου Σκυλογιάννη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/03/2017 στις 18:30 στην περιοχή του  Αγ. Ι. Ρέντη, στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος οι δύο ένστολοι.

Ο κ. Φιλιππάκος βαθύτατα συγκινημένος, κατέθεσε στεφάνι έμπροσθεν του μνημείου των πεσόντων που έχει στηθεί στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.

Παρόντες ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πλήθος αστυνομικών συναδέλφων τους, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο σημείο, όπου μεταξύ άλλων ακούστηκε ηχητικό ντοκουμέντο με τις συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο και τις εκκλήσεις τους για ενισχύσεις τη μοιραία ώρα, αλλά και απλοί πολίτες, οι οποίοι έδωσαν το βροντερό παρόν τους,  φωνάζοντας “Αθάνατοι” στο μικρό στενό του παράδρομου του Κηφισού.

Ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε από καρδιάς μεταξύ άλλων τα εξής:

« Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης.

Τιμής και μνήμης για τους δυο αδικοχαμένους νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Γιάννη Ευαγγελινέλη και το Γιώργο Σκυλογιάννη, που σαν σήμερα πριν 6 χρόνια (1η Μαρτίου 2011), έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθειά τους να συλλάβουν επικίνδυνους κακοποιούς.

Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες τους και με τους δικούς τους ανθρώπους, που δεν τους ξεχνούν. Τους εύχομαι από καρδιάς κουράγιο και δύναμη. Και να γνωρίζουν ότι είμαστε εμπράκτως κοντά τους.

Όπως φάνηκε βέβαια σήμερα, είναι πολλοί αυτοί που θυμούνται τα δύο αυτά ηρωικά παιδιά και έχουν έρθει να τιμήσουν τη μνήμη τους. Όχι μόνο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, αλλά και απλός κόσμος που μπορεί να μην τους γνώρισε ποτέ, αλλά στο πρόσωπό τους αναγνωρίζει και τιμά το έργο και τη θυσία του Έλληνα Αστυνομικού.

Γι’ αυτό και η σκέψη και η έννοια μας, ειδικά αυτή την ημέρα, οφείλουν να είναι και με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό του πολίτη, εργάζονται με επαγγελματισμό κάτω από αντίξοες συνθήκες και θέτουν διαρκώς τη ζωή τους σε κίνδυνο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Είπαμε πως σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε τη μνήμη των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Όμως τελικά ο Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης, υποδείγματα ευσυνειδησίας και αυταπάρνησης είναι εκείνοι που τίμησαν και τιμούν την Ελληνική Αστυνομία. Η πατρίδα μας, η ελληνική κοινωνία και το Σώμα αναγνωρίζουν τη θυσία τους και τους ευχαριστούν.

Η θυσία του Γιώργου και του Γιάννη, θυσία για το κοινό καλό, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, για να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια Αστυνομία ακόμα καλύτερη και για μια κοινωνία ακόμα πιο ασφαλή.

Αιωνία τους η μνήμη και καλή δύναμη στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους.».