Δελτία Τύπου

Τελετή Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε το πρωί στις 18/02/2017  στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα, 130 αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωάννης Τραγάκης, ο εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Απόστολος Ψωμάς, ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, βουλευτής Σταύρος Τάσσος, ο εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι», Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Γεώργιος Κολοβός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αρχιφύλακας Γρηγόριος Γερακαράκος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό και συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών.