Δελτία Τύπου

Προσφορά κτηρίου από τον Όμιλο για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων

Ύστερα από πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης προσκλήθηκε σε συνάντηση την Τρίτη (14-02-2017), παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αναστάσιου Σαλτερή, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Μαρωνίτης παρουσίασε, ύστερα από προηγηθείσα συνεργασία με τον κ. Φιλιππάκο, προσφορά για την παροχή 4ορόφου σύγχρονου και αυτόνομου κτηρίου, μισθωμένο από τον Όμιλο ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων, για την φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από τους δύο Γενικούς Γραμματείς και αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στις δομές φιλοξενίας, από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το κτήριο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 40 ασυνόδευτα παιδιά, ενώ προβλέπεται η λειτουργία κουζίνας, ιατρείου, παιδότοπου και χώρων εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης.

Η κίνηση αυτή του κ. Φιλιππάκου σε συνεργασία με τον κ. Μαρωνίτη, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, καθώς και της ανθρώπινης διάστασης, με την οποία η ελληνική κοινωνία περιβάλλει τα ταλαιπωρημένα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.